El vicepresident Pere Aragonès
El vicepresident Pere Aragonès

ERC lliga el suport als pressupostos de Sánchez als avenços del diàleg entre governs

El govern anunciarà la setmana que ve un acord de pressupostos de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Esquerra aposta per la taula de diàleg per trobar una sortida al conflicte polític entre Catalunya i Espanya. I avisa el PSOE que ni renunciarà al referèndum ni votarà sí als pressupostos generals de l'Estat si Sánchez no fa avenços en aquesta taula de negociació entre governs.

El vicepresident Aragonès s'ha referit a la taula de diàleg aquest matí a Salt, just després que ahir participessin en l'espai de diàleg entre partits del Parlament. Aragonès El coordinador nacional d'Esquerra, diu que la taula de diàleg entre els governs català i espanyol és una oportunitat, però adverteix els socialistes que no renunciaran mai a l'autodeterminació:

"No podem garantir l'èxit d'aquesta mesa, perquè no depèn només de nosaltres. No podem garantir l'èxit d'una mesa on tots sabem que el PSOE s'hi ha assegut més per necessitats aritmètiques que per voluntat política. I si aquesta mesa no pogués avançar en un futur, que quedi molt clar que nosaltres, com que no renunciem mai mai mai al nostre projecte polític a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació, nosaltres hi tornarem, tornarem a exercir el dret a l'autodeterminació."

 

Esquerra assegura que si la taula fracassa no serà per ells. Per assegurar que el diàleg avança, la formació vol fer valer els seus 13 diputats necessaris per aprovar els pressupostos del nou govern espanyol. Oriol Junqueras, en una entrevista al diari "El País", ho explicava de manera clara: "El suport als Pressupostos depèn dels avenços en la taula de diàleg."

"La nostra posició dependrà de les actituds que veiem, i de moment no ha canviat res."

En la reunió d'ahir al Palau de la Generalitat, Junts per Catalunya va tornat a mostrar els seus recels respecte al resultat de la negociació entre governs i va insistir que cal un mediador. Esquerra no vol convertir aquesta condició en indispensable per al diàleg i prefereix exercir la pressió per la via pressupostària.

 

 

Acord pels pressupostos de la Generalitat

Aragonès ha anunciat que aquesta setmana el govern presentarà l'acord amb els comuns pel nou pressupost de la Generalitat. I aquest divendres els republicans han segellat un preacord amb Colau pel pressupost de l'Ajuntament de Barcelona. Esquerra insisteix, però, que encara no ha negociat res amb el PSOE del pressupost espanyol.

Aragonès ha posat en valor el fet d'haver-se assegut a la mateixa taula formacions polítiques amb posicions ideològiques "diverses" i ha destacat que es tracta d'uns comptes que han de servir perquè "la gent visqui millor".

"Fa quinze anys que no s'arribava a un acord d'aquestes característiques."

ARXIVAT A:
ERCPressupostos de la Generalitat Pressupostos Generals de l'EstatPere Aragonès
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut