Barcelona

ERC inclou en la seva llista per a les municipals Asha Miró i el president de l'Associació de Veïns Coll-Vallcarca

El candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat la incorporació de dos membres independents a les llistes de la formació: el president de l'Associació de Veïns Coll-Vallcarca, Salvador Barrau, i Asha Miró.

Actualitzat

Portabella ha presentat a Barcelona la llista de candidatures "d'obertura" del seu partit per a les eleccions municipals del pròxim 27 de maig, amb les quals busca "revertir la política cap als ciutadans" amb la incorporació de quatre membres independents.

En aquest intent que els ciutadans es converteixin en "actors polítics", Portabella ha anunciat que dos presidents d'associacions de veïns de la ciutat figuraran en la llista per Barcelona. Una és Trinitat Capdevila, presidenta de l'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample, que se situa en setè lloc de les llistes i el nom de la qual ha estat anunciat aquesta setmana.

La jurista i militant de Ciutadans pel Canvi Ester Capella ocuparà el número 2 de la llista per Barcelona seguida dels actuals regidors Xavier Florensa, Ricard Martínez i Pilar Vallugera. A aquests noms, Portabella ha afegit el de Barrau -el número 19 i fins ara militant de CiU- i Miró -al final de la llista, que té 41 noms-.

L'entrada de Barrau es produeix en un moment en què l'Ajuntament i els veïns de Coll-Vallcarca i el seu entorn estan negociant plans urbanístics de gran envergadura que impliquen expropiacions, com el pla de Tres Turons o la creació d'un vial al costat del parc Güell. També està en projecte a la zona la creació d'una àrea de vianants a l'estil de la que ja funciona al centre del barri de Gràcia, entre el parc Güell i el parc de la Creueta del Coll.

Portabella assegura que aquest canvi d'orientació basat a "obrir-se als ciutadans", "només el pot fer ERC" ja que la resta de partits estan "enclaustrats en si mateixos", i ha explicat que el desig dels republicans és "traduir aquest gest en fets reals en el govern de l'Ajuntament de Barcelona".

Portabella es mostra confiat a obtenir resultats "encara millors" que en les eleccions municipals passades, tot i que sense renunciar mai a la seva ideologia independentista, per tornar a ser claus en la formació del govern. "Només amb nosaltres es podrà governar", ha afegit.

Anar al contingut