David Bonvehí, PDeCAT, i Pere Aragonès, ERC
David Bonvehí, PDeCAT, i Pere Aragonès, ERC

ERC i PDeCAT descarten donar suport als pressupostos sense un gest clar de Sánchez

Actualitzat

Esquerra Republicana i el PDeCAT descarten donar suport als pressupostos generals de l'Estat si el govern de Pedro Sánchez no fa canvis. Els partits del govern insisteixen que si no hi ha un gest clar per part del govern espanyol pel que fa als polítics empresonats, no tindran el seu suport.

PDeCAT veu molt greu que la fiscalia mantingui la petició de presó per rebel·lió per als líders independentistes. David Bonvehí, líder del PDeCAT, diu que és una prova més que el govern de Sánchez no està fent gestos ni fent cap canvi respecte a Rajoy.

"El no als pressupostos és evident, no hi ha cap mena de dubte, i això només ho faria canviar si el govern de l'Estat fes gestos en un doble sentit. Els nostres consellers i presos estan injustament tancats i després que es posés sobre la taula un proposta sobre el dret a l'autodeterminació."

"El govern de l'Estat, del qual depèn la Fiscalia General de l'Estat, està sent un govern molt semblant al del PP."

 

 

En el mateix sentit s'ha manifestat Pere Aragonès, d'ERC, que considera que no es pot demanar un pacte mentre hi ha repressió.

"No té sentit que es demani a una força política, o unes forces polítiques que entrin en un pacte, per tant que siguin prou bones per entrar en un pacte que garanteixi l'estabilitat de l'Estat i per altra banda s'apliqui la repressió."

 

 

Per la seva banda, el secretari general del PSC, Miquel Iceta, retreu als independentistes que tampoc no facin cap gest.

"El que m'agradaria saber és quin gest han fet els independentistes en els últims temps, està molt bé demanar a l'altra part, però jo crec que per demanar un s'ha de carregar de raons, i la veritat és que encara no hem vist per part de l'independentisme cap gest que ens permeti estar més tranquils."

 

Aquestes declaracions s'han fet en els actes d'homenatge del 78è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys. Ada Colau, en nom dels comuns, ha demanat que els partits catalans facin un esforç donar suport als pressupostos, que tindrien un gran benefici social per a la ciutadania.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, manté que no es donaran instruccions a la fiscalia, com demanen els sobiranistes. La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, també demana que no es facin conjectures i poder "treballar amb tranquil·litat" en el judici de l'1-O.

 

 

ARXIVAT A:
PDeCATERCPSCEn comúPressupostos Generals de l'Estat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut