Puigdemont i Nogueras, durant la reunió de l'executiva del PDeCAT aquest dilluns a Waterloo (ACN)
Puigdemont i Nogueras, durant la reunió de l'executiva del PDeCAT aquest dilluns a Waterloo (ACN)

ERC i PDeCAT allunyen la possibilitat d'avalar la tramitació dels pressupostos

Actualitzat

Tant Esquerra Republicana com el Partit Demòcrata han allunyat aquest dilluns la possibilitat d'avalar la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat, després de setmanes de debat intern entre partidaris i contraris de donar oxigen al govern de Pedro Sánchez.

El mateix dia que s'han presentat els comptes públics al Congrés dels Diputats, els dos principals partits independentistes han coincidit a endurir el to dels seus posicionaments al voltant al debat pressupostari.

La direcció executiva del PDeCAT, dividida al voltant de si cal facilitar la tramitació del projecte pressupostari i donar marge a la negociació, s'ha trobat a Waterloo, en una reunió presidida per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Puigdemont ha deixat entreveure que l'executiu del PSOE no podrà comptar amb el suport del PDeCAT al Congrés, excepte si es compleixen determinades condicions.

Per l'expresident de la Generalitat, "el mínim" per poder donar suport a la tramitació dels pressupostos seria que La Moncloa habilités "una comissió bilateral amb testimonis independents que puguin verificar i denunciar l'incompliment dels acords":

"Hem explicat moltes vegades que no es donen les condicions avui ni per donar suport a ni per tramitar els pressupostos, és obvi"

 

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en la roda de premsa d'aquest dilluns (ACN)

 

ERC, també partidària de l'esmena a la totalitat

Des d'Esquerra Republicana, també s'ha donat a entendre que el govern de Sánchez no podrà comptar amb el seu aval a la tramitació dels comptes. La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha denunciat que "no hi ha hagut moviments" per part de l'executiu espanyol en la línia que demanen els republicans, per això "hi ha un percentatge molt alt de possibilitats" que presentin "una esmena a la totalitat".

Vilalta ha advertit que el 'no' d'ERC als pressupostos es mantindrà si no hi ha "moviments" polítics "en matèria d'autodeterminació i de cessament de la repressió contra l'independentisme".

Pel que fa a les inversions previstes en els pressupostos, un 16,8% del total, que La Moncloa eleva per damunt del 18% si s'hi sumen 200 milions d'euros més, ha posat l'èmfasi en el grau d'execució de les partides pressupostades:

"Generalment no es compleixen les partides destinades a Catalunya, mai s'arriben a executar del tot"

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPDeCATERC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut