Barcelona

ERC i ICV-EUIA reclamen canvis i més consens per aprovar la llei d'educació

Els socis de govern del PSC demanen canvis i consens en el projecte de llei d'educació perquè finalment es pugui aprovar al Parlament. Tots dos partits han defensat la seva assistència a la manifestació d'aquest diumenge dels sindicats i la comunitat educativa contra la LEC. El número dos d'ICV, Joan Herrera, ha dit que la seva formació no descarta votar-hi en contra si no es recullen les seves principals reivindicacions. De la seva banda, Carod-Rovira ha fet una crida al consens per poder aprovar la llei des de Cambrils.

Actualitzat
ICV no descarta votar en contra de la llei d'educació de Catalunya si finalment no recull les principals reivindicacions de la comunitat educativa. El número 2 dels ecosocialistes, Joan Herrera, demana entre d'altres que la llei garanteixi una escolarització mixta, un procés d'accés que sigui igual per a l'escola pública i la concertada o una escola igual per a la població immigrada. 

Joan Herrera exigeix que la LEC sigui "coherent" amb el Pacte Nacional per l'Educació i l'acord de govern i ha demanat un pacte amb la comunitat educativa i els sindicats. Herrera ha dit que havien d'assistir a la manifestació per defensar el pacte d'entesa.

Carod, convençut que el govern s'esforçarà

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, també s'hi ha referit des de Cambrils. Opina que el govern farà tots els esforços possibles per aprovar una llei d'educació amb el màxim consens possible. Carod ha defensat també que ERC hagi anat a la manifestació, de la qual ha dit que ha estat una manera de donar veu a la comunitat educativa. 

El vicepresident del govern creu que la tramitació de la llei serà llarga i amb negociacions intenses, però s'ha mostrat confiat que s'aprovarà "amb el màxim consens possible". 

Polèmica per la presència d'ICV i ERC

Centenars de persones s'han manifestat aquest diumenge davant el Parlament de Catalunya en rebuig al projecte de llei. La marxa l'han convocat representants de pares, mestres i alumnes que volen que el nou text reculli les bases del Pacte Nacional per a l'Educació. També hi han participat ICV i ERC, un fet que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha criticat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut