El portaveu del PPC, Enric Millo (Foto: ACN)
El portaveu del PPC, Enric Millo (Foto: ACN)
Girona

ERC i CiU donen suport a l'ANC mentre que el PP acusa uns i altres de voler trencar Espanya

Les reaccions polítiques a la data límit que ha fixat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per celebrar la consulta popular, el 31 de maig del 2014, no s'han fet esperar. Des d'ERC, no es descarta que es faci abans si els pressupostos no tiren endavant. Des de CDC, es veu compatible seguir treballant i tenir un "pla B" a la llei de consultes. El PP acusa uns i altres de voler trencar Espanya en lloc de treballar per superar la crisi.

RedaccióActualitzat
Les reaccions polítiques a la data límit que ha fixat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per celebrar la consulta popular, el 31 de maig del 2014, no s'han fet esperar. Des d'ERC, la secretària general, Marta Rovira, no ha descartat que es faci abans si els pressupostos no tiren endavant. Des de CDC, han apostat per seguir ampliant la majoria social sense descartar un "pla B" per si la llei de consultes no aconsegueix el seu objectiu i des del PP s'ha criticat que uns i altres donin suport a iniciatives que promouen el trencament d'Espanya en lloc de treballar per superar la crisi.

CiU veu compatible impulsar una llei de consultes i fixar un pla B

El secretari d'organització de CiU, Josep Rull, ha assegurat que la prioritat del govern per defensar el dret a decidir és l'impuls de la llei de consultes, tot i que aquest fet no és incompatible amb fixar un pla B en cas que finalment aquesta llei no aconsegueixi el seu objectiu. "Sempre hem parlat de tenir clar quin ha de ser el pla B, però en aquests moment, la prioritat bàsica és fer una molt bona llei de consultes al Parlament", ha explicat a Girona, on ha participat a l'assemblea general de l'ANC. Per Rull, a més del treball del govern i dels partits és clau que associacions com l'ANC treballin per eixamplar "la majoria social per la llibertat".

Millo lamenta que CiU hagi prioritzat l'assemblea de l'ANC i no la cimera econòmica i social

Per la seva banda, el portaveu del PP català al Parlament i vicesecretari d'Acció Política del partit, Enric Millo, ha acusat CiU de preferir alimentar propostes independentistes com la de l'ANC, que treballar per sortir de la crisi amb la cimera econòmica i social incialment prevista per a aquest dissabte. "Mentre que uns volem treballar per sortir de la crisi, altres només treballen pel trencament", ha lamentat el portaveu del PPC, que també ha carregat contra el discurs de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, a l'ANC. Segons Millo, Puigdemont es troba enmig d'una "deriva embogida" a favor de la independència i hauria de ser declarat persona non grata per als interessos catalans.

A més, Millo ha acusat la Generalitat de portar Catalunya a una "situació insostenible econòmicament" i el tripartit, de les fortes tensions de tresoreria que travessa el govern català, criticant que aquest culpi l'executiu espanyol.


El PP acusa De Gispert de tenir una "actitud sectària"

També ha acusat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, de tenir una "actitud sectària" per demanar que els partits catalans sumin com a mínim la mateixa majoria que van recollir a favor del dret a decidir -104 diputats, el 77% de la cambra- per acordar i impulsar mesures que reactivin l'economia. "Hi ha dos camins", ha dit Millo, el dels que aposten per "trencar, dividir, separar i sortir d'Espanya, i el camí dels qui volem treballar junts per sortir de la crisi, reactivar l'economia, donar oportunitats a la gent i fer que hi hagi un futur amb esperança", ha conclòs.
Anar al contingut