ERC i CDC carreguen contra la posició d'Iglesias sobre el referèndum al debat a quatre

Actualitzat

El fet que Pablo Iglesias tornés a dir, aquest dilluns al debat a quatre, que el referèndum a Catalunya ja no és una línia vermella ni està en la llista d'irrenunciables d'Units Podem ha portat tots els partits en campanya aquí per a les eleccions generals del 26-J a dir-hi la seva.

En Comú Podem

Xavier Domènech manté l'ambigüitat sobre el referèndum. Per ell, només s'arribarà a acords sense línies vermelles prèvies.

Domènech: "La consecució del referèndum, que considerem com la millor opció, depèn de quina capacitat tenim d'aplegar forces i voluntats a l'entorn d'aquesta proposta."

Esquerra i Convergència

La càrrega d'Esquerra i Convergència contra els comuns no ha trigat. Homs, des d'"Els matins" de TV3, ha acusat Iglesias de retractar-se només dos dies després de la seva visita a Catalunya. I Rufián ha atacat directament la que considera indefinició de Xavier Domènech.

Rufián: "Pablo Iglesias potser està sent més sincer que segons qui, perquè sap que el PSOE de Pedro Sánchez i Susana Díaz mai donarà veu al poble de Catalunya. Així que la pregunta és per a Xavi Domènech: com ho farà?"

Homs: "I va venir aquí i va dir: donaré suport als drets de Catalunya. I dos dies després va a la televisió, en aquest debat, i diu: és això o una altra cosa. És allò del Groucho Marx: "tinc aquests principis, però si convé en tinc uns altres."


PPC i C's

Una altra línia vermella: la que el PP no pensa acceptar, que Rajoy faci un pas enrere, com li demana Ciutadans. De fet, no descarten que socialistes i Rivera tornin a pactar.

Fernández Díaz: "Jo no en tinc proves; per tant, tampoc afirmaré que hi hagués un acord previ per repartir-se els papers entre Sánchez i Rivera, però si no hi era ho semblava."

Girauta: "Molt més estrany em sembla a mi que el Partit Popular no digués res sobre Podem. És que ni el va tocar, és que no hi havia crítiques! És que al Partit Popular li convé l'espantall de Podem."

PSC

Els socialistes es mostren com la parella de tots. Meritxell Batet creu que Iglesias és incapaç de comprometre's amb ells i un programa solvent:

Batet: "Vam veure també un Iglesias de bones paraules; que xiuxiueja bones paraules, però incapaç d'estar a l'altura quan de veritat han de passar a l'acció de govern i donar un vot afirmatiu a un president socialista."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut