Pere Aragonès i Arnaldo Otegi durant la reunió d'aquest divendres a Barcelona (ACN)
Pere Aragonès i Arnaldo Otegi durant la reunió d'aquest divendres a Barcelona (ACN)

ERC i Bildu, més a prop d'una posició conjunta en la investidura de Sánchez

Les dues formacions s'han reunit a Barcelona i constaten que "és el moment de posar en valor l'independentisme progressista a Madrid"

RedaccióActualitzat

ERC i Bildu, encapçalats per Pere Aragonès i Arnaldo Otegi, han acostat posicions de cara a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Les dues formacions, reunides a Barcelona, estan més a prop d'arribar a un acord per tenir una posició conjunta sobre aquesta qüestió.

En el marc de l'acord de coordinació estratègica dels dos partits al Congrés i al Senat, les direccions d'Esquerra i Bildu comparteixen "el mateix diagnòstic" i constaten que "és el moment de posar en valor l'independentisme progressista a Madrid". En tot cas, demanen a Sánchez que s'obri al diàleg.

Guanya punts, doncs, l'alternativa de l'abstenció, que podria facilitar la investidura. Una opció que ja va insinuar el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, fa dues setmanes durant la reunió que va mantenir amb la seva homòloga socialista, Adriana Lastra.

 

ERC i Bildu acosten posicions de cara a la investidura de Pedro Sánchez (ACN)


En un comunicat, la formació catalana i la basca assenyalen que el seu pronunciament en la investidura depèn del candidat socialista. Es pregunten "si vol apostar pel diàleg i la negociació o si prefereix mantenir-se allunyat d'actituds i posicions democràtiques."

A més de l'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, i del secretari general de Bildu, Arnaldo Otegi, també han assistit a la reunió el mateix Gabriel Rufián, Marta Vilalta, Sergi Sabrià i Carolina Telechea per part dels republicans, i Maddalen Iriarte, Mertxe Aizpurua i Gorka Elejabarrieta per part de la coalició de l'esquerra abertzale.

ARXIVAT A:
InvestiduraERC
Anar al contingut