El vídeo està gravat des de dins d'un vehicle de la Guàrdia Civil
El vídeo està gravat des de dins d'un vehicle de la Guàrdia Civil

PDeCAT i ERC demanen explicacions per un vídeo de la Guàrdia Civil que Interior ja investiga

El vídeo s'hauria gravat des d'un dels furgons que traslladaven els líders independentistes a presons madrilenyes

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana, el PDeCAT i també Bildu demanen explicacions al Ministeri de l'Interior per aclarir l'autoria i difusió d'un vídeo gravat des de dins d'un vehicle de la Guàrdia Civil que traslladava els presos independentistes a Madrid. Esquerra i el PDeCAT reclamen la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Congrés.

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha ordenat que s'obri un expedient disciplinari a l'agent responsable i l'ha suspès de funcions com a mesura cautelar. La investigació que s'ha obert quan s'ha difós el vídeo ha permès determinar que s'havia gravat des d'un vehicle oficial de la Guàrdia Civil i ha permès identificar l'agent que l'havia gravat.

Al vídeo se sent com els agents riuen mentre la comitiva circula entre les persones que estan acomiadant els presos.

 

 

Un usuari de Twitter que respon al nom d'Espíritu Indomable ha penjat aquest vídeo. ERC l'ha qualificat de "repugnant". El senador Bernat Picornell esmenta en un tuit les preguntes que fa la seva formació:

 

 

També se n'ha fet ressò el senador de Bildu, Ion Iñarritu, que igualment ha presentat preguntes al Senat perquè el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, expliqui "on és la gràcia" del vídeo.

 

 

El vídeo ha causat impacte a les xarxes socials, amb defensors i detractors de la filmació.

Les imatges van acompanyades de la música de la cançó "OVNI (Objeto Verde Nada Inteligente)", de Piperrak, un grup espanyol de música punk dels anys 80.

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJudici procés
Anar al contingut