El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

ERC: "Hi ha formacions que sense líder conegut han aconseguit bons resultats"

La forta davallada electoral patida en aquestes eleccions municipals per ERC, que ha passat de ser la tercera força municipal més votada a Catalunya a ser-ne la quarta, per darrere del PP, fa que sigui dia d'anàlisi per als dirigents de la formació. El portaveu nacional, Ignasi Llorente, ha reconegut que els resultats són dolents, i ha afegit que de cara al futur s'han de replantejar quin nivell d'autogovern vol el país i quin ha de ser el model econòmic, energètic i social. Pel portaveu republicà, ha quedat demostrat que altres formacions han tingut èxit "sense tenir un líder conegut o carismàtic" i amb una "feina més coral i més d'equip", ha assegurat en clara referència a la CUP.

Actualitzat
Esquerra ha perdut 78.000 vots, 270 regidors, i s'ha quedat sense representació a Tarragona, Girona i Lleida i altres grans ciutats com Terrassa, Sabadell o Mataró, on els havia costat molt entrar. A Barcelona encara hi manté representació, però la coalició formada per Jordi Portabella i Joan Laporta ha passat de 4 a 2 regidors.

És per això que Llorente considera que el pròxim Congrés no s'ha de convertir en una lluita pel lideratge. De tots els elements que s'hi han de debatre, ha assegurat, "el menys important és el del lideratge de les persones".


Anar al contingut