Els resultats de l'enquesta d'intenció de vot i el de les eleccions. (Font: El Periódico)
Els resultats de l'enquesta d'intenció de vot i el de les eleccions. (Font: El Periódico)
Barcelona

ERC guanyaria ara les eleccions a Catalunya, segons una enquesta d'"El Periódico"

La formació d'Oriol Junqueras obtindria 40 diputats, i en pujaria 19, mentre que CiU es quedaria amb 34 o 35, segons l'enquesta d'intenció de vot que publica "El Periódico".

RedaccióActualitzat
Esquerra Republicana guanyaria les eleccions a Catalunya si avui se celebressin. I ho faria amb 40 diputats, augmentant-ne 19, segons diu l'enquesta d'intenció de vot que publica aquest divendres "El Periódico".

Per primera vegada, CiU no guanyaria unes eleccions catalanes. Segons aquest sondeig, la federació nacionalista perdria fins a 15 diputats i es quedaria amb 34 o 35.

Alhora, l'enquesta, feta per l'empresa GESOP, assenyala que el PSC continuaria baixant i es quedaria amb 16 o 17 diputats, molt poc al davant d'Iniciativa, que pujaria fins als 15 o 16.

El PP baixaria fins als 13 o 14 escons, només una mica per sobre de Ciutadans, que arribaria als 12 o 13.

I la CUP es mantindria amb els 3 escons actuals.

Creix el bloc sobiranista

Segons aquestes dades, el bloc sobiranista -format per les quatre formacions que van votar la Declaració de Sobirania-- podria arribar a obtenir fins a 94 diputats, per sobre dels 87 actuals. I pel que fa a la suma de CiU i Esquerra, arribaria als 75 diputats, quatre més que ara.

Per contra, perden pes els partits unionistes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut