L'exconseller de Relacions Exteriors Alfred Bosch i la seva mà dreta, Carles Garcias
L'exconseller de Relacions Exteriors Alfred Bosch i la seva mà dreta, Carles Garcias

ERC exonera Alfred Bosch del cas d'assetjament sexual del seu excap de gabinet

La formació arxiva sense sancions l'expedient contra Carles Garcias

ACNActualitzat

L'executiva nacional d'ERC ha aprovat per unanimitat aquest dilluns les resolucions de la comissió de garanties que arxiven l'expedient obert a l'excap de gabinet d'Exteriors Carles Garcias, acusat d'assetjament sexual.

Segons han explicat en un comunicat, si bé la formació no pot sancionar Garcias per no ser militant d'ERC, a conseqüència de l'expedient no podrà tornar a militar a ERC en un futur.

ERC ha explicat que, segons el reglament intern, només es permet l'enjudiciament de persones militants i, per això, no se'l pot sancionar.

D'altra banda, l'expedient obert a l'exconseller d'Acció Exterior Alfred Bosch en qualitat de superior jeràrquic de Garcias també ha quedat arxivat i sense imposició de cap sanció.

El comunicat apunta que les conclusions de l'expedient consideren que Bosch va assumir de "motu proprio les màximes responsabilitats polítiques que se li podrien exigir, en dimitir de manera immediata tant dels càrrecs públics com orgànics quan el cas va transcendir".

"La instrucció duta a terme constata que el Sr. Bosch va actuar guiat pel principi de prudència, i ha quedat provat que va recollir indicis per poder actuar si s'esqueia, com així va fer el 24 de gener cessant el Sr. Garcias, molt abans que el cas es fes públic", destaquen des d'ERC.

D'aquesta manera, l'expedient finalment exonera Bosch per presumpta negligència en l'abordatge del cas. Tal com el mateix Bosch va explicar en una compareixença en comissió al Parlament, ERC ha recordat que l'exconseller ha iniciat un procés de formació personal en l'àmbit de la igualtat de gènere i la no discriminació, i "compta amb el suport del partit i l'acompanyament d'entitats feministes legitimades".

ARXIVAT A:
ERCAlfred Bosch
Anar al contingut