Barcelona

ERC envia una carta de suport als gibraltarenys pel "bullying" que els fa el govern espanyol

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha expressat la seva comprensió i solidaritat als ciutadans del penyal que "per les pressions i amenaces que reben" i que "no són gaire diferents de les que rep Catalunya quan diu que vol exercir el seu dret a l'autodeterminació".

RedaccióActualitzat
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, considera que el govern espanyol està fent "bullying" als gibraltarenys i creu que hauria de "parlar" amb el seu ministre principal, Fabián Picardo, a qui Esquerra ha enviat una carta de suport i solidaritat. ERC els ha escrit: "Entenem que els ciutadans del penyal estan passant per una situació difícil i volem expressar-los la nostra comprensió i solidaritat".

En la carta, ERC recorda que els gibraltarenys "han exercit dues vegades el seu dret a l'autodeterminació per decidir que no volen formar part del Regne d'Espanya", i expressa que "nosaltres també voldríem que Catalunya també pugui autodeterminar-se".

ERC entén també que "les pressions i amenaces que reben els gibraltarenys no són gaire diferents de les que rep Catalunya quan diu que vol exercir el seu dret a l'autodeterminació".

Segons Alfred Bosch, resulta inadmissible "el bullying al qual és sotmès el poble gibraltareny per part del govern espanyol", i ha lamentat que també els treballadors espanyols "es vegin afectats per les mesures de control adoptades", que provoquen "cues inhumanes que han de suportar en plena canícula estival".

Segons l'opinió del diputat republicà, l'"hostilitat" del govern espanyol cap a Gibraltar "pot ser una maniobra de distracció per tapar el 'cas Bárcenas', però quan el ministre José Manuel García-Margallo diu el que diu, no és per obligació sinó per convicció". Sigui com sigui, ha apuntat Bosch, resulta difícil d'entendre que "el govern espanyol hagi obert hostilitats quan semblava que el conflicte de Gibraltar estava en vies de solució diplomàtica, que sempre passa per negociar i conversar amb discreció".

Segons Bosch, no respectar la voluntat dels gibraltarenys "és la prova del cotó que el poder espanyol, en aquest cas el govern del PP, això de la democràcia s'ho creu només quan li convé". "Com es pot seguir dient que Gibraltar és una colònia britànica quan els habitants d'aquesta suposada colònia, no només voten lliurement el seu govern, sinó també sobre la seva pertinença a un Estat?", ha afegit Alfred Bosch.

En tot cas, ha seguit preguntant-se, "si Gibraltar, que ha decidit el seu estatus votant, és una colònia, què se suposa que és Catalunya quan a la seva gent no se la deixa votar lliurement per exercir el seu dret a l'autodeterminació?".
Anar al contingut