ERC diu que el nom de Junqueras "no està sobre la taula" i demana un acord efectiu

RedaccióActualitzat

El desacord que ahir van escenificar Esquerra Republicana i Junts per Catalunya al voltant del candidat a president de la Generalitat sembla més a prop de tancar-se. ERC assegura que no tenen pensat proposar Oriol Junqueras com a president i afirmen que no és una qüestió de noms, sinó d'un acord efectiu amb JxCat i la CUP.

El portaveu d'Esquerra, Sergi Sabrià, donava a Catalunya Ràdio el nom de Junqueras en la línia de restituir el "govern legítim". Una opció que xocava amb la proposta de Carles Puigdemont des de Brussel·les. Avui, Sabrià ha explicat a RAC1 que els noms no seran un impediment:

"El nom de l'Oriol Junqueras no és avui sobre la taula. Ben aviat ho explicarem a la ciutadania que fa dies que ens ho demana. Nosaltres no posarem cap impediment"

Explicacions "ben aviat"

Aquest divendres, JxCAT, Esquerra i la CUP es van trobar al Parlament després que al matí va tornar a sorgir un desacord pel nom del candidat a president. ERC insisteix en un candidat que no porti a un possible bloqueig per tenir un govern com més aviat millor.

El portaveu dels republicans ha promès que "ben aviat" explicaran com han anat les negociacions a la ciutadania.

Sobre l'acord de govern, Sabrià ha explicat a RAC1 que hi ha optimisme i que "els noms no seran cap problema":

"És cert que queden serrells sobre pla de govern i de full de ruta, però l'optimisme és gran"

 

Anar al contingut