Neus Munté desautoritza Marta Rovira (ACN)
Neus Munté desautoritza Marta Rovira (ACN)
Barcelona

Munté desautoritza Rovira per haver donat detalls de la preparació del referèndum

Marta Rovira ha dit a RAC1 que la Generalitat estudia la possibilitat de tenir una borsa d'aturats que puguin participar en l'organització del referèndum d'autodeterminació

RedaccióActualitzat

La consellera de Presidència ha expressat el malestar del govern per les informacions difoses al voltant de l'organització del referèndum. En aquest sentit, Neus Munté, ha desautoritzat la revelació que ha fet aquest dimarts la secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira. Rovira ha assegurat aquest matí a RAC1 que la Generalitat estudia crear una borsa d'aturats que puguin treballar en diverses feines relacionades amb el referèndum d'autodeterminació.

En la compareixença informativa habitual de cada dimarts, Munté ha volgut deixar clar que és el govern qui s'ha de pronunciar sobre aquesta qüestió:

"Dels plans, les decisions, les estratègies i els posicionaments del govern en parlem des del govern. Ho fem des de la figura dels diferents consellers, del vicepresident, del president o de mi mateixa."

I ha remarcat:

"No ens consta que el govern espanyol expliqui públicament les seves estratègies en relació al procés que viu Catalunya. Tampoc ens consta que expliqui quines són les deliberacions o quins són els posicionaments dels òrgans de decisió del govern de l'Estat. Perquè hauríem de fer-ho nosaltres? Per nosaltres. El que és substancial és complir el compromís que hem assumit. Fer el referèndum."

Munté ha subratllat: "Sempre hem defensat, com un dels aspectes fonamentals de tot aquest procés i de la preparació del referèndum, la protecció dels treballadors públics."

Abans de la compareixença de la consellera, Marta Rovira havia explicat que el govern analitza diferents fórmules de captació de voluntaris i una de les opcions és la participació de persones en atur. La dirigent republicana ha destacat que aquest sistema ja s'ha aplicat en alguns ajuntaments en època d'eleccions: "Durant trenta anys s'han utilitzat algunes fórmules de voluntaris; per exemple, de gent que està en atur." En aquests casos es fan "borses de parats", de manera que durant la jornada electoral poden participar en les taules, en una fórmula que és "legal" i que el govern estudia per al referèndum. Marta Rovira ha afegit que els funcionaris no haurien de "ser perseguits" per la justícia, ja que els polítics són els que assumeixen "totes" les responsabilitats de l'organització del referèndum.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut