Madrid

ERC diu a Rajoy que "viuen en mons paral·lels" i li entrega els àudios de Fernández Díaz

Joan Tardà i Gabriel Rufián han traslladat al president espanyol que només facilitarien la seva investidura si accepta un referèndum a l'escocesa

RedaccióActualitzat

Dins la tanda de converses per a la investidura, Mariano Rajoy s'ha reunit aquest migdia amb els diputats d'Esquerra Republicana Gabriel Rufián i Joan Tardà. La trobada, que ha durat mitja hora, s'ha desenvolupat amb correcció, però ha destacat el posat seriós a les cares dels tres polítics. Esquerra ja havia anunciat que no investiria president Rajoy perquè per fer-ho caldria que el nou president del govern acceptés un referèndum a l'escocesa. Els diputats republicans han entregat al president espanyol en funcions un pen drive amb les gravacions de les polèmiques converses que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va mantenir amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Un cop acabada la trobada, Tardà ha dit: "Vivim en mons polítics paral·lels i les paral·leles estan entestades a no trobar-se". El diputat d'Esquerra ha remarcat que s'oposen a un govern del PP encapçalat per Rajoy, alhora que ha posat en valor que "sigui possible dialogar". Ha valorat que aquest dimecres es poguessin "dir a la cara" el que ja diuen uns i altres públicament i en les institucions durant una reunió que ha qualificat de "cordial" però "tensa" en els continguts intel·lectuals i polítics.

Abans d'ERC, Mariano Rajoy s'ha entrevistat amb el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, que s'ha mostrat contrari a la investidura del president espanyol en funcions. Els nacionalistes bascos se senten molt distanciats del PP i reclamen un canvi d'actitud en relació amb Euskadi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut