Barcelona

ERC discrepa del PSC i ICV i demana depurar responsabilitats per la càrrega dels Mossos

L'actuació dels Mossos d'Esquadra en els incidents de la setmana passada està provocant discrepàncies entre els partits de govern de Catalunya sobre si hi ha d'haver cessaments o no. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit que l'actuació dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants va ser "poc afortunada" i "desproporcionada". Per aquest motiu, ha afirmat que s'han de "derivar responsabilitats, que es depuraran oportunament". En canvi, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, no considera necessari fer cessar ningú, i ha defensat el cos dels Mossos d'Esquadra com a institució. Des d'ICV, Joan Herrera ha demanat que s'esperin els resultats de la investigació interna per aclarir-ne els fets.

Actualitzat
Joan Ridao ha afirmat que els Mossos d'Esquadra van actuar "amb unes directrius polítiques que emanen directament del Departament d'Interior". Els secretari general dels republicans ha dit que, un cop el conseller Saura hagi presentat l'informe corresponent, s'hauran de "depurar responsabilitats".

En canvi, el portaveu dels socialistes catalans, Miquel Iceta, no considera necessari fer cessar ningú, i ha dit que s'està "desviant el problema". Iceta s'ha mostrat dolgut perquè sembla que el problema sigui "la gent que ha de garantir l'ordre i la seguretat" i no a la inversa.

Des d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Herrera no s'ha volgut definir sobre quines responsabilitats s'hauran d'assumir, però ha afirmat que "la millor resposta serà aquella que permeti que allò que va succeir dimecres no torni a succeir".

D'altra banda, el PSUC Viu, una facció d'EUiA, ha demanat al conseller Joan Saura i al director general de la Policia de la Generalitat, Rafael Olmos, que assumeixin la "necessària" depuració de responsabilitats. En una resolució, el PSUC Viu ha expressat la seva solidaritat amb les persones agredides i ha condemnat la "inadmissible actuació violenta" dels Mossos.
Anar al contingut