Joan Tardà durant la roda informativa d'aquest dimarts.
Joan Tardà considera "preocupant" la complicitat entre la policia i els esvalotadors de l'acte a l'Ateneu de Madrid. (Foto: EFE)
Madrid

ERC denuncia "connivència" entre la policia i els ultradretans a l'acte del 9-N a l'Ateneu de Madrid

El diputat republicà Joan Tardà diu que la policia cridava els membres de Falange "pels seus noms"

RedaccióActualitzat

El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Joan Tardà denuncia complicitat entre els membres de Falange i la policia durant els aldarulls d'aquest dilluns a la tarda a l'Ateneu de Madrid, on es feia un acte sobre el 9-N. Un grup de joves d'ultradreta va intentar rebentar l'acte que s'hi feia tan bon punt va començar. El republicà Joan Tardà, que també hi era amb altres diputats catalans del Congrés, ha fet aquesta denúncia: "El més preocupant és la connivència amb la policia espanyola. Perquè, francament, segons el que ens han explicat alguns ciutadans, hi havia col·leguisme entre els policies i els membres de Falange i altres personatges d'aquesta fatxa". La policia cridava els ultradretans "pels seus noms", ha dit Tardà.

Durant l'acte, organitzat pel fòrum Espacio Público, diverses persones que portaven banderes de la Falange van interrompre les intervencions cridant "Visca Espanya!" i consignes com "No ens enganyen, Catalunya és Espanya". Un policia de paisà que era entre el públic els va fer fora i poc després van tornar a entrar amb més crits, exhibint una bandera falangista. El públic els va fer fora a empentes. Al carrer, la policia espanyola va identificar una trentena de persones. Entre els esvalotadors hi havia el líder de Falange Española, implicat en l'agressió al diputat Sánchez Llibre a la llibreria Blanquerna al setembre de l'any passat.

En una compareixença informativa, Joan Tardà ha assenyalat que és "molt lamentable que aquests feixistes taquin el Madrid democràtic i republicà" i que, "de forma repetida, intentin alterar una reunió i vulnerar els drets civils dels ciutadans".

Anar al contingut