Puigdemont, Ponsatí i Comín, el 10 de febrer passat a l'hemicicle del Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín, el 10 de febrer passat a l'hemicicle del Parlament Europeu

ERC demanarà el vot secret en el suplicatori europeu per a Puigdemont, Comín i Ponsatí

Redacció / ACNActualitzat

Esquerra demanarà al Parlament Europeu que es garanteixi el vot secret en el suplicatori que podria aixecar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí. El tràmit entrarà al ple del Parlament Europeu la setmana que ve i podria durar entre quatre mesos i dos anys.

L'eurodiputada Diana Riba justifica el vot secret perquè "les pressions dins dels partits són molt fortes".

La comissió jurídica d'afers legals que ha d'acceptar el suplicatori ha canviat de president arran del Brexit, i ara la presideix Ciutadans. El grup ALE-Els Vers denuncia un conflicte d'interessos i reclamarà que se substitueixi o bé s'inhibeixi de pronunciar-se sobre els eurodiputats de Junts per Catalunya. L'eurodiputada ha assenyalat que si el Parlament Europeu vol ser "garantista", cal que canviï el president del comitè que ha d'elaborar aquest informe perquè "hi ha conflictes d'interessos de Cs amb els casos dels tres eurodiputats catalans".

 

Riba considera que el Parlament Europeu ha d'entendre que no es tracta d'un suplicatori "normal" i que és important que tothom tingui "clar" què està votant i que no sigui "un més".

En cas d'aixecar-se la immunitat, els tres eurodiputats mantindrien la credencial al Parlament Europeu.

Riba també ha destacat que dins del grup parlamentari ALE, del qual forma part ERC, "no hi ha fissures" sobre el suplicatori:

"Tots estan coordinats amb el tema del suplicatori."

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínClara PonsatíParlament EuropeuERCProcés català
Anar al contingut