ERC demana delegar el vot de Toni Comín al Parlament

Actualitzat

El diputat d'ERC a Brussel·les Toni Comín ha demanat al Parlament delegar el seu vot apel·lant a una "situació d'incapacitat per assistir als plens". En un document dirigit a la mesa del Parlament, Comín aposta per deixar el seu vot en mans del portaveu dels republicans, Sergi Sabrià.

Comín al·lega que la seva situació actual l'"incapacita" per assistir als plens del Parlament. La petició de Comín, que haurà de passar ara per la mesa de la cambra per tal que hi doni el vistiplau, arriba després que la mesa va rebutjar les peticions per revocar la delegació de vot en el cas del líder de JxCat, Carles Puigdemont, que és a Alemanya.

Investidura endavant sense la CUP

La delegació de vot de Comín pot aplanar el camí cap a la investidura. Si la mesa, que té majoria independentista, accepta la delegació de vot de Comín, com ja ha fet en el cas de Carles Puigdemont, JxCat i ERC ja tindrien suficients vots per investir un president, sense necessitar el suport de la CUP. Els 66 vots de JxCat i ERC assegurarien que la investidura tirés endavant en segona votació amb l'abstenció de la CUP.

El 5 d'abril, Puigdemont ja va poder votar delegant el seu vot en la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, igual que els tres diputats del seu grup que estan en presó preventiva: Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Pel que fa a ERC, tant Oriol Junqueras com Raül Romeva també deleguen el seu vot.

En cas que sigui acceptada la petició de Comín, JxCat i ERC disposaran plenament dels seus 66 vots en l'hemicicle, la qual cosa asseguraria que una pròxima investidura sortís endavant -en segona votació, per majoria simple-, sense necessitar més que l'abstenció dels quatre diputats de la CUP.

Precisament demà es reuneix la Mesa del Parlament, que podria avalar la petició de Comín, abans que dimecres se celebri una sessió plenària per aprovar la convalidació de dos decrets llei signats pel govern de l'Estat, sobre la pròrroga pressupostària i sobre la recuperació d'una part de la paga extraordinària del 2012 per part del personal del sector públic de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Procés catalàERCRebel·lió
Anar al contingut