L'Hospitalet de Llobregat

ERC demana abandonar els discursos "abrandats i excloents"

Junqueras assegura que "Esquerra es va carregar a l'esquena tota la feina per salvar l'1-O"

RedaccióActualitzat

ERC debat aquest cap de setmana el full de ruta de la formació per als propers anys, en què s'obre la porta a la unilateralitat.

Gabriel Rufián ha llegit una carta d'Oriol Junqueras en què el líder empresonat a Estremera fa una crida a defugir els discursos identitaris.

"Les estridències, les proclames abrandades i buides, els discursos nacionalistes excloents són el camí més ràpid per tornar a ser una minoria sorollosa, per tornar a l'autonomisme."

També assegura que Esquerra es va carregar a l'esquena tota la feina per salvar l'1-O:

"Cap partit, cap, ha donat tant per arribar fins aquí, per la llibertat. I cap n'està pagant un preu tan alt. Cap."

 

El president d'ERC assegura que no han de rebre "cap lliçó de dignitat i patriotisme, cap".

 

"ERC ha treballat per recuperar el govern des del primer dia i no ha dubtat un instant a fer caure el govern espanyol responsable de tota la repressió i les malifetes, el 17 d'agost, el 20 de setembre o l'1 d'octubre."

 

Junqueras demana una formació "capaç d'interlocutar amb totes les formacions democràtiques, d'establir ponts i un diàleg sincer".

" El millor foc no és una flamarada i tampoc el que s'encén ràpidament. És el del caliu, el que agermana."

 

Ponència política

Aquest cap de setmana es reuneix la conferència nacional del partit a l'Hospitalet de Llobregat per debatre i sotmetre a votació la ponència política.

La ponència que es votarà aposta pel dret a l'autodeterminació en lloc del dret a decidir, i per fer efectiva la república sense renunciar a cap via pacífica i democràtica. Aquesta és la fórmula escollida, després que una part de la militància es va mostrar en contra de definir el procés com a "multilateral".

El document defensa ampliar la majoria favorable a la independència i considera l'1 d'octubre el moment fundacional. Encara no hi ha acord, però, per al títol de la conferència, "Fem República", al qual algunes territorials volen afegir també "Som República".

La militància ha presentat un total de 1.450 esmenes al text. Les aportacions de les bases han forçat un nou redactat de la ponència en què s'obre la porta a la unilateralitat, ja que la proposta de la direcció apostava clarament per la via multilateral.

Així, doncs, el redactat final explicita que no es renuncia a cap via democràtica i pacífica per materialitzar la república.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut