ERC demana a Torra un acord que passi per "la democràcia" i "les urnes"
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, aquest dimecres al Parlament de Catalunya

ERC demana a Torra un acord que passi per "la democràcia" i "les urnes"

Davant la més que probable inhabilitació del president de la Generalitat, Sergi Sabrià li reclama pactar una estratègia conjunta

RedaccióActualitzat

ERC ha respost al discurs del president Quim Torra al Debat de Política General demanant-li que, preveient que serà inhabilitat pel Tribunal Suprem, les forces independentistes tinguin una estratègia unitària preparada.

El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha considerat aquest dimecres que veu "predisposició" per acordar-la, però ha afegit que queda poc temps per fer-ho:

"Cal pactar una resposta de país, pensant en la gent, ens ho demana la gent. No podem deixar que simplement passi i trobar-nos el darrer minut amb visions diferents sobre la resposta a donar."

"Ja ens hem equivocat altres vegades, no podem tornar a arribar dividits a una situació com aquesta. De moment no ha estat possible, però també vull dir que la predisposició de les parts em sembla bona. Però el temps s'acaba."

Sabrià ha dit que el seu partit no vol que el Tribunal Suprem decideixi qui ocupa la presidència de la Generalitat, però no a qualsevol preu:

"Tampoc volem que ningú s'aprofiti del govern de Catalunya per desgastar el company de viatge o, en lloc de pensar en el país, pensar en el partit. És una gran irresponsabilitat en els moments que venen."

"No podem ser electoralistes"

En referència indirecta a la situació dels seus socis de govern, JxCat, Sabrià els ha demanat de no ser "electoralistes":

"No podem permetre que el Suprem ens deixi un govern decapitat, afeblit, no podem ser electoralistes i pensar en la reconstrucció d'un partit, perquè tots sabem que quan hem anat bé, és quan hem anat junts."

"La millor solució serà sempre aquella que pactem conjuntament, sense imposicions i sense xantatges."

"Evitem 6 o 8 mesos de provisionalitat, que no ens convenen mai, però que ens convenen encara menys ara."

La democràcia i les urnes

Sabrià ha afirmat que "la independència ja és inevitable", i ha suggerit a Torra que l'estratègia per aconseguir-ho passa per convocar eleccions ara:

"Una estratègia que concentri tots els recursos en el terreny on les forces republicanes són més eficients, el de la democràcia i el de les urnes. Siguem més i siguem més forts."

"President, el que li volen fer és inacceptable, però no podem acceptar que per inacció entreguem la institució una altra vegada als repressors. Junts podem salvar la institució."

Sabrià ha acabat el seu parlament fent una crida a "superar el 50%" i a "guanyar de manera definitiva".

 

ARXIVAT A:
Quim TorraERCDebat política general
Anar al contingut