Barcelona

ERC, CUP i Iniciativa consideren "desproporcionada" la sentència pel setge al Parlament

Els tres partits critiquen la duresa de la condemna del Suprem

RedaccióActualitzat

Després que el Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència del judici del setge al Parlament i ha condemnat a tres anys de presó vuit dels processats per delicte contra les altes institucions de l'Estat, el portaveu d'Iniciativa al Congrés, Joan Coscubiela, s'ha mostrat sorprès per la "duresa i la desproporció" de la condemna i espera que es porti al Tribunal Constitucional o el de Drets Humans d'Estrasburg. Coscubiela ha recordat que el seu grup ja es va oposar que el Parlament es personés com a acusació particular en el cas i ha apuntat que la decisió del Suprem posa de manifest "el risc que les llibertats públiques d'aquest país s'interpretin de manera restrictiva". 

Al Parlament, Dolors Camats ha lamentat que el Suprem hagi emès una sentència "política" i l'ha situada en "una interpretació cada vegada més restrictiva de les llibertats públiques". Per a Camats, "quan en l'acusació hi ha Fiscalia, govern i Parlament, és evident que no només és un judici de faltes", sinó que "l'important no és buscar si algú ha comès un delicte o una agressió, sinó condemnar la protesta".

Esquerra també s'ha mostrat en desacord amb la decisió del Suprem. El diputat Pere Aragonès ha qualificat la sentència de "desproporcionada". Els republicans creuen que els fets del 15 de juny del 2011 no poden quedar sense càstig, però no comparteixen que s'hagi de penar amb presó els responsables: "No a la impunitat i sí a la proporcionalitat".

Des del faristol del Parlament, el diputat Quim Arrufat ha mostrat la seva "indignació" per les condemnes del Suprem i ha dit que li provoca "vergonya aliena" que el govern català digui que s'ha fet justícia. "Som als antípodes dels conceptes de justícia i sobirania que té el govern", ha dit Arrufat, que considera que l'executiu ha estat "amputat" pels tribunals, i el Parlament, "violat" per "tantes altres decisions judicials". El diputat veu "desproporcionat" que vuit persones vagin a la presó "per manifestar-se" en contra de "l'ofensiva de retallades fetes pel Parlament i la Generalitat". 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut