El vicepresident del govern i home fort d'ERC, Pere Aragonès
El vicepresident del govern i home fort d'ERC, Pere Aragonès

ERC creu que no es poden descartar noves eleccions després de la sentència del judici

Aragonès considera que Pedro Sánchez no va voler ser investit i que no s'ha posat d'acord amb Unides Podem perquè l'independentisme no el pugui condicionar

Actualitzat

El vicepresident del govern i home fort d'ERC, Pere Aragonès, considera que no es pot descartar l'escenari d'unes noves eleccions com a resposta a la sentència del judici del procés. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Aragonès ha defensat la necessitat d'acordar l'opció que es triï:

"Sigui quina sigui la resposta haurà de ser acordada. Crec que, d'entrada, des d'un punt de vista teòric, és millor tenir-les totes sobre la taula. En funció de la sentència, de la correlació de forces, haurem d'optar per qualsevol de les opcions que hi hagi sobre la taula i evidentment després, qui sigui l'encarregat de fer-ho, si hi ha un acord, aplicar-lo. En tot cas, crec que no hem de renunciar a cap proposta."

Aragonès ha evitat pronunciar-se sobre si ell serà el nou candidat dels republicans en unes noves eleccions catalanes si la sentència inhabilita el president del partit, Oriol Junqueras. Ara bé, tampoc ho ha descartat del tot:

"Oriol Junqueras és el nostre candidat a la presidència de la Generalitat i nosaltres no avançarem cap debat perquè seria fer la feina bruta i abans d'hora a la repressió de l'Estat. Per tant, nosaltres ens enfortim com a organització, ara fem aquest pas endavant com a partit, clarificar rols -que creiem que és molt important- i a partir d'aquí tots els escenaris són oberts."

ERC reforça el lideratge de Pere Aragonès en la candidatura d'Oriol Junqueras i Marta Rovira per tornar a presidir el partit amb el càrrec de coordinador nacional. Aragonès ha insistit que aquest canvi busca plantar cara a la repressió i deixar clar que l'estat espanyol no se n'ha sortit del seu objectiu d'escapçar l'independentisme.

 

L'independentisme ha de poder pressionar i condicionar Pedro Sánchez

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, defensa que, de cara a la investidura del president del govern espanyol, l'independentisme ha de poder pressionar i condicionar Pedro Sánchez. Aragonès ha recordat que Sánchez es va presentar a les eleccions amb la promesa d'aturar la dreta i d'oferir diàleg a Catalunya.

"Cal posar el PSOE davant del mirall del diàleg. Tot el debat d'investidura ha girat al voltant del fet que Catalunya sigui determinant. Doncs nosaltres, volem ser-ho amb totes les nostres forces. Nosaltres no estem tornant al vell autonomisme de CiU. No hem anat al Congrés dels Diputats a defensar, per exemple, facilitats per a determinades empreses de l'Ibex-35... La centralitat política de Catalunya passa per aquest 80% que compartim els valors republicans, que compartim un referèndum, una votació com a solució al conflicte entre la societat catalana i polítics de l'Estat."

ARXIVAT A:
Procés catalàERC
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut