Els dirigents d'ERC, la nit electoral del 10N (ACN)
ERC consultarà les bases per decidir el vot d'investidura de Sánchez (ACN)
Barcelona

ERC consultarà a les bases el vot en la investidura de Pedro Sánchez

La votació als militants republicans serà telemàtica i es farà dilluns que ve

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana farà una consulta interna a les seves bases sobre la investidura de Pedro Sánchez.

Serà dilluns des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre i es farà telemàticament.

La militància haurà de contestar la pregunta de si està d'acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l'estat a través d'una negociació.

Aquesta és la pregunta exacta que hauran de respondre els militants:


Es preveu que els resultats es coneguin a quarts de 9 del vespre de dilluns. Un cop fets públics els resultats, serà el Consell Nacional d'ERC qui fixarà la posició de la partit en la investidura.

Després de l'acord amb Podem, Sánchez pot aconseguir la reelecció amb l'abstenció dels 13 diputats d'Esquerra i el suport d'altres forces minoritàries al Congrés. 

 

ERC manté que les seves condicions per facilitar la investidura de Pedro Sánchez són que s'obri una taula de negociació "entre iguals", "sense condicions", amb un "calendari fixat" i "amb garanties" de compliment dels acords que s'adoptin. El partit, però, s'obre a consultar la resposta a les bases per la "transcendència del moment" .

Esquerra es va trobar la setmana passada amb l'equip negociador de Pedro Sánchez i les dues parts es van emplaçar a continuar parlant, malgrat el rebuig inicial dels republicans d'investir-lo. L'aspirant a la reelecció va recordar a ERC que el PSOE i Podem són "els únics" que defensen el diàleg amb les formacions independentistes.


Reunió ERC-JxCat per coordinar-se

Membres d'Esquerra i de Junts per Catalunya s'han reunit al Parlament aquest dimecres per intentar coordinar estratègies de cara a la investidura. Per ara, totes dues formacions es mantenen en el "no" inicial al candidat socialista.
 

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, i la diputada al Congrés Carolina Telechea sortint de la reunió amb JxCat (ACN/Marta Sierra)


La reunió ha estat el primer contacte entre les dues formacions del govern per parlar dels escenaris oberts després de les eleccions del 10N. Ha durat una hora i quart i hi han participat Marta Vilalta, Carolina Telechea i Josep Maria Jové, pels republicans, i Albert Batet, Laura Borràs i Josep Lluís Cleries per JxCat.

A la sortida de la reunió, Borràs ha explicar que la trobada ha estat una primera presa de contacte i "la primera de les reunions que vindran".

 

Trobada de Torra i Puigdemont a Waterloo

Al mateix temps, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha viatjat a Bèlgica per reunir-se amb el seu antecessor en el càrrec, Carles Puigdemont.

Torra, a l'aeroport de Brussel·les


L'objectiu de la trobada ha estat analitzar els escenaris posteriors al 10N, la sentència del procés i al judici per desobediència a què es va sotmetre Torra dilluns i que podria comportar-li la inhabilitació.

Si Torra fos condemnat, el vicepresident, Pere Aragonès, assumiria les regnes de la Generalitat fins a la investidura d'un altre president, però no podria convocar eleccions ni fer canvis al govern. Tot plegat podria precipitar un avançament de les eleccions al Parlament.

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraERCPedro Sánchez
Anar al contingut