El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en la roda de premsa del 13 de març de 2017 on ha valorat la sentència pel 9-N i l'agressió homòfoba a Be…
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en la roda de premsa del 13 de març de 2017 on ha valorat la sentència pel 9-N i l'agressió homòfoba a Berga. Pla Mig. (horitzontal)

ERC condemna les agressions homòfobes i assegura que "lluitem per un país lliure on cadascú pugui estimar com vulgui"

ACN Barcelona.-El portaveu nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Sergi Sabrià, ha condemnat en nom del partit les darreres agressions homòfobes que han sortit a la llum, ocorregudes aquest cap de setmana a Berga i també al districte de Sants de Barcelona. En una roda de premsa celebrada després de la Permanent Nacional i que ha vingut marcada per la sentència del TSJC contra Mas, Ortega i Rigau per la consulta del 9-N, Sabrià no ha volgut passar per alt uns fets tant greus. "Volem i lluitem per un país lliure, just i cohesionat on cadascú pugui estimar com vulgui i, evidentment, fer-se petons públicament", ha apuntat. "Aquest tipus d'agressions no poden quedar impunes", ha afegit.

ERC s'ha referit a l'agressió que van patir dos nois la matinada de diumenge davant de la discoteca La General de Berga, després que fossin increpats per besar-se al carrer. Els Mossos han detingut un veí de la localitat de 19 anys com a presumpte autor de l'agressió, tot i que la investigació continua oberta per veure si hi ha més persones implicades en l'atac a la parella de nois.La segona agressió s'ha conegut també aquest cap de setmana i es va produir prop de les fonts de Montjuïc de Barcelona. El mateix agredit ha explicat a les xarxes socials i posteriorment en un comunicat difós per el col·lectiu Crida LGBTI que estava amb un grup d'amics quan un home se'ls va acostar al crit de "maricons de merda" i va arraconar al jove. El denunciant afirma que va rebre un cop de puny a la mandíbula, un altre cop a la cella i tres a la boca mentre cridava "maricons fora" i "putos maricons". La víctima va haver de requerir assistència sanitària per guarir-se de les seves ferides.ERC assegura que aquestes agressions que amaguen perjudicis i discriminació vers a la orientació i llibertat sexual de cadascú "no poden quedar impunes". "Avui serem a Berga i convidem tothom a afegir-s'hi", ha dit Sabrià en referència a la concentració de rebuig convocada a la capital de Berguedà a les set del vespre.

Anar al contingut