Barcelona

ERC atribueix a un error del Senegal l'anunci de Carod d'un consolat

Al Parlament ha ressonat la polèmica pel viatge al Senegal de Josep-Lluís Carod-Rovira. Des d'allà, el vicepresident del govern va anunciar l'obertura d'un consolat honorari d'aquest país africà a Barcelona, un organisme, però, que ja existeix des del 1973. ERC atribueix l'error al govern senegalès, que es pensava que el consolat estava vacant. L'oposició qualifica aquest episodi de nou ridícul del vicepresident.

Actualitzat
La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha atribuït a una "mala informació del govern senegalès" l'anunci que va fer el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, que Barcelona tindria un consolat honorari d'aquest país africà, quan en realitat existeix des del 1973. "Sembla que el govern del Senegal desconeixia l'existència d'una nova cònsol", Clàudia Vila de Font-Riera, que va ocupar el càrrec després de morir el seu pare (2006), que havia estat nomenat el 1973 i va ocupar aquest càrrec fins a la seva mort.

La portaveu popular, Dolors Montserrat, ha assegurat que Carod "baixa de l'hort", per no saber que el Senegal té un consolat honorari a Barcelona, quan és el responsable del govern d'acció exterior. Després de fer broma que potser el que en realitat tenia en ment Carod era obrir una ambaixada de la Generalitat al país africà i que el seu inconscient el va trair, Montserrat ha considerat que torna a fer "el ridícul", perquè diumenge passat el vicepresident es va desplaçar en helicòpter a l'aeroport d'Alguaire per no perdre's la inauguració.

Des de les files de C's, el seu president, Albert Rivera, ha assegurat desconèixer si es tracta d'un error de Vicepresidència o bé d'una "sortida de to", una cosa que, segons la seva opinió, és habitual en Carod.
Anar al contingut