Barcelona

ERC: "Aquest poble és major d'edat i no necessita cap tribunal que tuteli la seva voluntat política"

RedaccióActualitzat

El diputat d'ERC Pere Aragonès considera que la decisió del Tribunal Constitucional de tombar la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament no té cap efecte jurídic. Esquerra vol conèixer tot el text de la resolució per saber-ne més detalls, però el posicionament dels republicans és clar: "El Tribunal Constitucional ha entrat en el joc de les ideologies i dels partits polítics. Ha entrat a fer política".

La resposta d'ERC és continuar com estava previst. "No s'ha de variar el full de ruta d'aquest Parlament, perquè és la voluntat del poble de Catalunya", una voluntat sortida de les eleccions.

Aragonès ha remarcat que els partits a favor de la consulta "som majoria absoluta i sumem dos terços" de la cambra. "La nostra resposta" a una "declaració d'inconstitucionalitat basada en raons polítiques serà una resposta política. No serà una resposta que prendrem dotze diputats tancats en un despatx, sinó la gent. El 9 de novembre posarem les urnes i les paperetes, i la gent que vulgui podrà votar. Aquesta és la resposta que esperem".

El diputat republicà ha afirmat que la voluntat del "Parlament es va expressar clarament" i aquest serà el full de ruta. "Aquest poble és major d'edat i no necessita cap tribunal que hagi de tutelar la seva voluntat política". El camí a seguir, segons ha detallat Aragonès, és continuar el tràmit de la llei de consultes, el debat del 8 d'abril al Congrés i fer la consulta el 9 de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut