ERC anuncia des de Ginebra una gira per internacionalitzar el judici del procés

S'enviaran diputats republicans com a "ambaixadors" a l'estranger

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana ha anunciat una campanya de denúncia internacional del judici del procés per demanar una solució dialogada i no judicial al conflicte. El grup parlamentari dels republicans s'ha reunit a Ginebra amb la secretària general del partit, Marta Rovira, que hi viu exiliada.

La mateixa Rovira ha anunciat que s'enviaran diputats republicans com a "ambaixadors" a l'estranger per explicar a parlamentaris d'altres estats la "repressió política" i la voluntat d'una "sortida política" al conflicte amb l'Estat. En paral·lel, els republicans convidaran a Madrid observadors internacionals per seguir el judici contra l'1-O al Tribunal Suprem.

Rovira ha reunit tot el grup parlamentari a Ginebra, inclòs Toni Comín, que hi ha anat des de Brussel·les.


Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

 

La ministra de justícia, a la premsa alemanya

Mentrestant, continua la campanya del govern del PSOE per contrarestar la dels independentistes i defensar internacionalment la qualitat de la justícia espanyola.

L'endemà que ho fes Pedro Sánchez des d'Estrasburg, aquest divendres, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, firma un article al diari alemany "Frankfurter Allgemeine" on nega que a l'estat espanyol es reprimeixi el vot i les idees, i assegura un respecte escrupolós pel que anomena "sagrat dret de defensa" dels polítics independentistes.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut