Persones esperen per entrar a l'Orfeó Martinenc, on s'havia de celebrar el congrés d'ERC a Barcelona
L'afluència de militants ha desbordat el local on s'havia de fer el congrés (3Cat)

ERC ajorna el congrés sobre l'entrada al govern Collboni per l'afluència massiva de militants

L'espai on s'havia convocat el congrés, l'Orfeó Martinenc de Barcelona, amb capacitat per a 270 persones, ha quedat desbordat

RedaccióActualitzat

La decisió de si Esquerra entra o no al govern de Jaume Collboni a l'Ajuntament de Barcelona queda ajornada. El congrés extraordinari en què les bases del partit havien de decidir-ho, previst aquest dijous al vespre, no s'ha pogut celebrar per falta d'aforament. 

L'espai on s'havia convocat a les 7 del vespre, l'Orfeó Martinenc de Barcelona, amb capacitat per a 270 persones, ha quedat desbordat. I, una mitja hora després, per l'alta afluència de militants que feien cua a l'exterior, s'ha decidit ajornar el congrés en considerar que "no es podia garantir el dret a informació i a vot de tota la militància".

Ara es buscarà una nova ubicació i una nova data, encara per determinar.

Els republicans van arribar aquest dimarts a un preacord amb els socialistes "per un programa de govern conjunt i progressista", segons explicaven en un comunicat, i que dona a ERC la gestió d'àrees com "la llengua catalana, joventutturisme, promoció econòmica, drets socials, projecció de ciutat, gent gran o qualitat urbana".

Un pacte que s'ha convertit en un nou maldecap per a la direcció del partit, a les portes de negociar la investidura --el debat al Parlament comença el dia 25 de juny--. De fet, podria arribar a tombar un eventual acord, o posposar-lo.
 

Un govern municipal en minoria

En tot cas, si Esquerra entrés al govern municipal, Collboni seguiria lluny de la majoria absoluta, que està fixada en 21 regidors. Tindrà garantits 15 vots al ple, els 10 regidors del PSC i els 5 d'ERC.

Els republicans, que no formen part del govern de Barcelona des del 2007, després de l'alcaldia de Jordi Hereu, ja van mostrar bona sintonia amb els socialistes a Barcelona quan van tancar el pacte per aprovar els pressupostos de Collboni. Uns comptes, això sí, que no van tirar endavant al ple perquè només van aconseguir 15 vots favorables.  

Amb tot, els pressupostos es van acabar aprovant automàticament després que Collboni es va sotmetre a una moció de confiança per forçar-ho. 

Des d'aleshores, la formació que a la capital lidera Elisenda Alamany ha anat treballant un pacte amb els socialistes per entrar al govern de Collboni. 


 
ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut