Pilar Vallugera i Robert Fabregat, de la Federació de Barcelona d'ERC, i Gina Driéguez i Marc Grau, de NOVA, davant la seu de la campanya d…
Pilar Vallugera i Robert Fabregat, de la Federació de Barcelona d'ERC, i Gina Driéguez i Marc Grau, de NOVA, davant la seu de la campanya d'Ernest Maragall, el 21 de març del 2019. (Horitzontal)

ERC acorda amb NOVA concórrer junts el 26-M a Barcelona per "sumar al voltant del sobiranisme progressista"

ACN Barcelona.-La Federació de Barcelona d'ERC i la formació Nova-Un nou futur en comú, el projecte impulsat per l'exdiputada de CatECP Elisenda Alamany, han signat aquest dijous l'acord per concórrer junts a la capital catalana en les eleccions municipals del 26 de maig. El president de la Federació d'ERC, Robert Fabregat, ha subratllat que aquest és un acord "clau" per aconseguir l'objectiu principal de la candidatura que encapçala Ernest Maragall, que és "guanyar l'alcaldia de Barcelona", i "estratègic" per "sumar, créixer i ser més forts al voltant del que representa el sobiranisme progressista". El president de NOVA, Marc Grau, ha assegurat que el pacte recull "els valors dels comuns del 2015" per "traduir-los en respostes concretes". Els responsables de l'acord no han detallat de moment els noms de NOVA que s'incorporaran a la llista.

En la presentació de l'acord, aquest dijous a la tarda, Grau ha defensat davant els periodistes que, dins la lògica de NOVA, "remoure el taulell" polític significava també "fer noves aliances" per "construir un projecte fort del sobiranisme d'esquerres" i "majories àmplies en contra de la repressió i a favor del dret a decidir". El president de NOVA ha afirmat que és una "molt bona notícia" començar a la capital catalana el projecte per construir un "sobiranisme fort" i ha apuntat que l'acord que han desenvolupat també representa una "majoria estratègica per al país". Preguntat pel projecte i el govern d'Ada Colau, el president de NOVA ha respost que l'acord amb els republicans "pren el relleu" de l'"etapa d'il·lusió i esperança" que es va obrir fa quatre anys, quan Barcelona en Comú va guanyar les eleccions del 2015. "Creiem que la il·lusió no es podia acabar en bones intencions, sinó que l'havíem de traduir en respostes concretes, en un projecte robust i un govern fort que permeti fer avançar la ciutat", ha destacat. Grau s'ha mostrat convençut que l'acord per concórrer junts representa "tant els valors d'ERC com els dels comuns" i, com Fabregat, ha assegurat que es tracta d'"un projecte guanyador".El president de la Federació de Barcelona d'ERC ha insistit que l'acord presentat és entre organitzacions i "no de personalismes" i que serà en els propers dies quan revelaran les persones que formaran part de la candidatura, quan se li ha preguntat pels noms de la llista i si Elisenda Alamany hi seria i en quin número. Fabregat ha destacat que NOVA té persones "molt potents" amb què ERC vol comptar, "no només de cara a una llista electoral, sinó l'endemà i en molts altres espais per definir el projecte", ha puntualitzat. Amb aquest acord, ERC i NOVA es reconeixen com a espais polítics del "sobiranisme progressista" i coincideixen que "davant l'actual situació política és necessari reforçar el projecte de l'esquerra sobiranista a Catalunya". Les dues formacions destaquen que és "necessari modernitzar l'agenda de polítiques públiques" i subratllen la importància del 26-M per "al progrés de la ciutadania" i la "construcció d'un nou futur per a Catalunya". També coincideixen que Barcelona "necessita un projecte de futur, per reimpulsar la ciutat" i perquè sigui un "baluard dels drets i les llibertats". L'acord l'han firmat Robert Fabregat i la vicepresidenta segona de la Federació de Barcelona d'ERC, Pilar Vallugera, i Marc Grau i Gina Driéguez, per part de NOVA. Després de la signatura, s'han descobert els logotips de NOVA a la façana de la seu de la candidatura que encapçala Ernest Maragall.

Anar al contingut