Julian Assange (Reuters)
Julian Assange (Reuters)

L'Equador lliurarà als Estats Units tots els documents que Assange tenia a l'ambaixada

Washington reclama l'extradició d'Assange, acusat, de moment, d'intromissió informàtica

RedaccióActualitzat

Fa just un mes que Julian Assange, el fundador de Wikileaks, va ser detingut  per la policia britànica a l'ambaixada de l'Equador a Londres. Ara, segons publica el diari "El País", Quito ha decidit entregar als Estats Units tot el material informàtic que va deixar a l'habitació on va viure 7 anys.

Washington reclama l'extradició d'Assange, acusat, de moment, d'intromissió informàtica. El 2010, Wikileaks va filtrar 450.000 documents secrets dels Estats Units sobre les guerres de l'Afganistan i l'Iraq.

L'escorcoll de l'habitació es farà el dia 20. Baltasar Garzón, advocat d'Assange, ha qualificat els fets d'absoluta vulneració dels drets d'asil.

De moment, el fundador ha denegat oficialment el seu consentiment per ser extradit pels Estats Units. Assange va ser detingut a l'abril per la policia britànica a l'ambaixada de l'Equador a Londres. Des d'aleshores està tancat en una presó dels afores de Londres i ja ha estat condemnat a gairebé un any de presó per haver violat la llibertat condicional

Assange té encara pendent un altre front judicial: aquest dilluns la fiscalia de Suècia decideix si reobre el cas Assange per violació

ARXIVAT A:
Julian Assange
Anar al contingut