Les tortugues marines són espècies protegides
Les tortugues marines són espècies protegides

Enxampen un turista molestant una tortuga marina que volia pondre ous a Vila-seca

Els Mossos han denunciat el jove francès que feia petons i carícies a una tortuga que havia sortit a la platja a pondre els ous

Redacció/ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un jove turista francès per molestar una tortuga marina a Vila-seca, al Tarragonès. L'alert ala va donar el vídeo que ell mateix va penjar a les xarxes socials en què es veia com molestava l'animal, fent-li petons i acariciant-lo, quan la tortuga volia pondre els ous a la costa.

Els fets van passar la matinada de dimecres, 15 de juliol. El vídeo s'havia gravat a la platja de la Pineda, a Vila-seca, i va arribar ràpidament al Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat, que va denunciar-ho als Mossos d'Esquadra.

Aquesta mateixa tortuga havia protagonitzat durant dies anteriors diverses sortides per nidificar, sense prosperar. Aquell dia, després de les molèsties del jove, també en va desisitir.

Els Mossos van poder localitzar i identificar l'autor del vídeo, un jove de nacionalitat francesa i de 19 anys, que va ser denunciat per aquests fets.

L'exemplar del vídeo era una tortuga babaua (Caretta caretta), una espècie amenaçada i protegida tant per la normativa catalana com l'espanyola i pels tractats internacionals que prohibeixen perseguir, molestar, retenir, capturar o fer qualsevol activitat que impedeixi o dificulti la reproducció de l'espècie protegida. Aquestes infraccions poden arribar a ser constitutives d'un delicte contra la fauna protegida.

A Catalunya, cada cop hi ha més avistaments d'aquests animals que s'apropen a la costa a pondre els ous. L'últim, a Barcelona, que per primer cop va detectar la presència d'una tortuga babaua a les seves platges.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientTurisme
Anar al contingut