La Guàrdia Civil ha intervingut 1,2 milions d'euros al peatge de Martorell. (Foto: Guàrdia Civil)
La Guàrdia Civil ha intervingut 1,2 milions d'euros al peatge de Martorell. (Foto: Guàrdia Civil)
Martorell

Enxampen un conductor a Martorell amb 1,2 milions d'euros amagats al cotxe

La Guàrdia Civil va trobar els diners amagats en un doble fons de la furgoneta

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha intervingut 1.229.150 euros en efectiu al peatge de Martorell, que el conductor duia amagats en un doble fons de la seva furgoneta. El decomís va tenir lloc durant un control de verificació fiscal que el cos policial havia establert al peatge.

En inspeccionar la furgoneta es va descobrir que el vehicle tenia un dispositiu mecànic que quan s'activava permetia accedir a dos dobles fons, en un dels quals es va trobar els diners.

Els diners, distribuïts en bitllets de 100, 50, 20, 10 i 5 euros, anaven amagats dins de bosses de plàstic que, al seu torn, estaven dins el doble fons del terra del vehicle. El conductor no havia declarat el transport d'aquesta quantitat de diners en efectiu, malgrat que la legislació espanyola estableix que s'ha de declarar moviments de capital en metàl·lic a partir dels 10.000 euros en viatges a l'estranger i de 100.000 en el territori nacional.

Seguint la normativa espanyola, la Guàrdia Civil va intervenir els diners i li va retornar al conductor 1.000 euros, en concepte de "mínima supervivència". S'ha aixecat acta per la comissió d'una infracció administrativa a la llei de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, que s'ha remès al Servei Executiu de la Comissió de Prevenció de Capitals i Infraccions Monetàries.

Anar al contingut