Illes Medes

Enxampen dos submarinistes que extreien corall il·legalment a les Illes Medes

Dos submarinistes han estat enxampats "in fraganti" mentre extreien corall vermell de manera furtiva a les Illes Medes, al Baix Empordà. No és la primera vegada que els detenen per aquest motiu i, de fet, ja tenien la llicència retirada. A més, l'espècie que estaven agafant no es pot retirar de la zona. Les administracions alerten que aquesta continua sent una pràctica habitual i que no es pot abaixar la guàrdia. Ara, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, s'està intentant localitzar el corall que els homes van deixar abandonat a les proximitats de les Medes.

Actualitzat
Quan els agents van arribar a la zona dels fets, la barca que havia portat els corallers furtius va fugir i els va deixar abandonats dins l'aigua. Els homes van llençar el que havien agafat al fons del mar, però portaven encara trossos de corall enganxats a la roba.

Segons ha explicat el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases, els dos corallers furtius son reincidents i se'ls havia retirat la llicència després d'enxampar-los en repetides ocasions.

Anar al contingut