Bosses amb marihuana envasada al buit intervingudes al Prat de Llobregat (Foto: Mossos d'Esquadra)

Enxampen 4 homes carregant en un camió 233 kg de marihuana camuflada en sacs d'escorça

Els Mossos també han desmantellat dues grans plantacions de 20.000 plantes de marihuana a les muntanyes de Prades

Els Mossos han detingut quatre homes a qui van sorprendre carregant en un camió 233 quilos de marihuana camuflada dins de sacs d'escorça.

Segons han informat aquest dimarts, van detenir-los al Prat de Llobregat el 31 d'agost acusats de tràfic de drogues, i tres han ingressat a la presó després de declarar davant el jutge.


Localitzats de manera fortuïta

El relat policial és el següent: en una operació de vigilància rutinària a finals d'agost en un centre de jardineria del Baix Llobregat que havia patit robatoris, van veure-hi entrar tres homes amb actitud sospitosa.

Els responsables del centre de jardineria els van dir que s'havien interessat per una quantitat molt elevada de plantes i de material, i els policies van decidir seguir-los.

El seguiment els va permetre descobrir una ubicació dins el terme municipal del Prat de Llobregat on van deduir que es dedicaven al tràfic de marihuana.


Carregament d'escorça d'arbre

El 31 d'agost van preparar una operació per detenir-los allà, i van sorprendre els tres homes més un quart carregant un camió amb sacs d'escorça d'arbre, dins de les quals hi havia bosses plenes de marihuana envasada al buit.

Dels més de 200 sacs d'escorça en van sortir el mateix nombre de bosses de marihuana, amb un pes total de 233 quilos preparats per distribuir, amb un valor estimat d'uns 425.000 euros.

Bosses amb marihuana envasada al buit intervingudes al Prat de Llobregat (Foto: Mossos d'Esquadra)

Escorcolls als domicilis

Després de detenir-los, els Mossos van entrar als seus domicilis, tots a Barcelona, on van trobar una màquina d'envasar al buit, tres bàscules i material per envasar.

A més, hi van requisar mig quilo de marihuana més, diversos documents d'identitat falsos i uns 8.000 euros.

Els quatre homes, d'entre 26 i 60 anys, van passar a disposició judicial el 3 de setembre, el jutge en va enviar tres a la presó i el quart va quedar en llibertat amb càrrecs.

Plantacions enmig del bosc

Aquest dilluns els Mossos han informat d'un altre cas relacionat amb la marihuana: han trobat dues grans plantacions a les muntanyes de Prades, amb més de 20.000 plantes:

Les han intervingut en dues operacions: la primera, el dia 30 d'agost, amb 5.000 plantes regades per un sistema de canonades alimentades per basses d'aigua.

La segona la van localitzar el 2 de setembre, i tenia el triple de plantes, més de 15.000, de fins a 2 metres d'alçada. Les plantacions eren dins dels boscos de les muntanyes de Prades, a cavall de les comarques de l'Alt i el Baix Camp, el Priorat i la Conca de Barberà.

En cap de les dues operacions, però, no van localitzar-hi cap persona al càrrec, tot i que en la segona van trobar-hi tres campaments abandonats amb tendes de campanya i material per viure-hi.

 

ARXIVAT A:
PolicialDroguesMarihuana
Anar al contingut