Els denunciats portaven elements com bijuteria o una carbassa tallada en dues parts (Mossos d'Esquadra)

Enxampats al riu Foix a punt de sacrificar dues gallines i un gall per a un ritual

Agents dels Mossos patrullaven preventivament en una zona de Castellet i la Gornal on s'havien localitzat gallines sacrificades presumptament en rituals

Un home i una dona de 65 anys han acabat denunciats pels Mossos d'acord amb la llei de protecció dels animals, després que els enxampessin amb dues gallines i un gall a dintre del cotxe, i altres elements que feien pensar que podien dirigir-se a fer un ritual de santeria.

Els fets van passar a l'Alt Penedès cap a les 10 del matí del diumenge 13 de novembre, quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient feien una patrulla preventiva a prop del riu Foix, al municipi de Castellet i la Gornal, on altres vegades havien localitzat gallines sacrificades presumptament en la celebració d'algun tipus de ritual.

Els agents van localitzar al lloc un vehicle amb dues persones a l'interior, i van comprovar que al maleter hi transportaven dues gallines i un gall vius, dins de dues bosses de ràfia.

També portaven un recipient de ceràmica amb pedres, paranys i elements de bijuteria, i una carbassa tallada en dues parts, que es fan servir habitualment en rituals de sacrifici d'animals.

Aquest conjunt d'evidències va aixecar les sospites dels agents que es podria tractar d'algun tipus de ritual religiós, com podria ser la santeria, i que aquests animals acabarien sent sacrificats.

Els agents van identificar i denunciar administrativament l'home i la dona per la llei de protecció dels animals, que prohibeix el sacrifici, excepte per causes justificades i sempre amb control veterinari. També es van comissar els animals i es van traslladar a un centre de recuperació.

 

ARXIVAT A:
PolicialMedi ambient
Anar al contingut