Envia'ns-en els teus experiments de cuina!

Qui té una cuina, té un laboratori. De petit/a sempre has volgut que la mare et deixés jugar amb els sòlids i líquids de la cuina? Coneixes experiments senzills de fer amb els estris, les substàncies i l'energia que s'acumula a casa? Els has fet al laboratori del teu institut? Ens els ensenyes?

Actualitzat
El 3cat24 i Recerca en Acció et proposen, per les properes setmanes, que enregistris els teus experiments en vídeo i ens els enviïs a El Meu3cat24. Un científic t'explicarà el perquè dels fenòmens que passen en mesclar diferents elements. I nosaltres destacarem el teu vídeo en aquesta pàgina.

Ara et presentem la tinta invisible. Aquesta s'ha fet servir a les guerres, a l'espionatge i en històries d'amor des de molt antic.

El professor de literatura catalana medieval i d'escriptura, Xavier Renedo, i el químic Josep Duran, els dos de la Universitat de Girona, ens expliquen els misteris de la tinta invisible en aquest vídeo.

                                      


I per saber-ne més us recomanem el text 'Tinta invisible' d'en Josep Duran. I el de la fòrmula original de 1766, de Xavier Renedo.
                              
                                 
Envia'ns-en els teus experiments!

Anar al contingut