Istanbul

Envasos de plàstic per reduir el preu del metro, una iniciativa turca per reciclar

Turquia és el país que produeix més residus plàstics d'Europa, per això faran descomptes als bitllets de transport públic a canvi de reciclar ampolles i llaunes

Actualitzat

Turquia és el país europeu que produeix més residus plàstics i compta amb la taxa de reciclatge més baixa d'Europa. Davant d'això, ha llançat una curiosa iniciativa on els passatgers de transport públic d'Istanbul podran bescanviar envasos de plàstic per bitllets de metro.

El projecte impulsat pel Municipi Metropolità d'Istanbul té com a objectiu conscienciar la gent sobre el reciclatge i estimular l'ús del transport públic per reduir la contaminació ambiental.

S'han instal·lat màquines expenedores de bitllets dissenyades per detectar el material que s'està reciclant i recollir envasos i ampolles de plàstic. Com més n'hi introdueixen els usuaris, més reduït és el preu del bitllet. Aquestes màquines estan ubicades a 25 llocs de la xarxa de transport d'Istanbul i, a finals d'any, es planeja instal·lar-ne un centenar a les diferents estacions.

 

 


Per exemple, una ampolla de 0,33 litres equival a 2 centaus de lira turca, una ampolla de mig litre a 3 centaus i una d'1,5 litres val 6 centaus. I el passatger rep 9 centaus a la seva targeta de transport a canvi d'una llauna d'alumini de 0,5 litres.

Per obtenir un bitllet de tarifa completa que li permeti viatjar des dels suburbis d'Istanbul al centre de la ciutat, el passatger hauria de reciclar 28 ampolles.

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut