Entrenen gossos per detectar malalts de Covid-19 a França i el Regne Unit

Aquests animals poden arribar a detectar diferents malalties, com la malària o certs tipus de càncer

Roser Oliver OlivellaActualitzat

En la lluita per frenar el coronavirus, els gossos hi podrien jugar un paper. Podrien detectar un malalt de coronavirus a través de l'olfacte, els gossos? A l'Escola Nacional Veterinària d'Alfort, a França, ho estan investigant.

Fa deu dies que han començat a entrenar gossos de la brigada de bombers i els primers resultats són molts esperançadors.

Ja fa temps que se sap que aquests animals poden arribar a detectar diferents malalties, com la malària o certs tipus de càncer. I és que el  nas dels gossos té més de 300 milions de receptors d'olor. Això els converteix en uns biosensors imbatibles.

Gos assajant per detectar malalts que tinguin COVID 19 a França. Reuters/Benoit Tessie

Dominique Grandjean, professor de l'Escola Nacional de Veterinària, diu que "això no suplantarà els tests biològics, però en serà un complement".

També al Regne Unit el govern finança investigacions semblants. A Medical Detection Dogs fa deu anys que treballen, amb èxit, amb gossos que poden detectar diferents patologies. Ara utilitzen mascaretes de malalts de Covid-19 per veure si desprenen una olor que els animals puguin distingir.

Si aquestes recerques tenen resultats satisfactoris, els gossos es podrien utilitzar, per exemple, als aeroports, per fer una primera tria de possibles infectats.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut