Només s'han de declarar les transaccions de Bizum que es realitzen per pagar un producte, servei o activitat econòmica.
Només s'han de declarar les transaccions de Bizum que es realitzen per pagar un producte, servei o activitat econòmica.

Entren en vigor les noves normes de funcionament de Bizum: a qui afecten

La companyia passa de permetre 150 cobraments mensuals a 60, l'equivalent a dos al dia

Bizum ja limita el nombre d'operacions que es poden fer en un mes: fins ara, el nombre de Bizums que podia rebre un usuari era de 150, però a partir d'aquest dimarts, 15 de juny, es redueix a un màxim de 60 al mes, és a dir, una mitjana de dos cada dia.

És una limitació que s'aplica en les transaccions entre persones i només per als pagaments que es reben, mentre que per enviar-ne el límit continua sent de 150 operacions mensuals.

Els límits de les operacions es mantenen igual, 50 cèntims de mínim i 1.000 euros de màxim, i l'import màxim de cobraments és de 2.000 euros diaris.

De tota manera, aquestes xifres i les de transaccions màximes varien segons l'entitat bancària. Pel que fa a les empreses, el servei continua funcionant com fins ara.

Des de Bizum apunten que el canvi és per "ajustar l'operativa a la realitat d'ús més habitual entre els usuaris i garantir la seguretat de les operacions".

Amb poc més de quatre anys de vida, Bizum s'ha convertit en una manera fàcil de moure diners i funciona amb grans bancs com ara CaixaBank, Santander, BBVA, Sabadell, ING i Deutsche Bank, i fins a 26 entitats, que tenen el 95% del mercat bancari a Espanya.

Van ser precisament aquestes entitats les que es van posar d'acord el juny del 2016 per crear aquesta plataforma que permet transferir diners amb el telèfon mòbil i només sabent el número de telèfon del destinatari.

Amb 16 milions d'usuaris i 463 milions d'operacions fetes, s'ha consolidat com una de les formes de pagament preferides entre els joves. Més enllà de passar comptes entre amics per les despeses, s'està imposant com a forma de pagament en les transaccions en línia.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaEconomia de butxaca
Anar al contingut