Pla obert de la consellera de Justícia, Ester Capella, destapant la placa commemorativa durant la inauguració dels nous jutjats de Mollet del Vallès…
Pla obert de la consellera de Justícia, Ester Capella, destapant la placa commemorativa durant la inauguració dels nous jutjats de Mollet del Vallès, el dijous 14 de novembre de 2019. (Horitzontal)

Entren en funcionament els nous jutjats de Mollet del Vallès

Actualitzat

ACN Mollet del Vallès.-La consellera de Justícia, Ester Capella, ha inaugurat aquest dijous els nous jutjats de Mollet del Vallès ubicats a l'edifici de Can Fàbregas. Les noves instal·lacions, de dues plantes i de més de 2.800 m2, permetran agrupar en un mateix lloc els jutjats i el Registre Civil, que fins ara s'ubicaven en un bloc de pisos del carrer Anselm Clavé i a la plaça Prat de la Riba, respectivament. Els edificis antics no tenien l'espai suficient ni gaudien d'àrees imprescindibles, com una zona de custòdia de presos i detinguts. Les noves instal·lacions milloren la confortabilitat i la seguretat dels professionals i dels ciutadans, amb espais diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. També s'ha garantit l'accessibilitat de tot l'edifici.

El Departament de Justícia pagarà un lloguer mensual de 29.000 euros durant 20 anys. Les obres d'adequació de Can Fàbregas s'han allargat gairebé un any i han anat a càrrec del propietari. Els treballs han consistit en la construcció d'escales i ascensors, l'obertura de noves finestres, la pavimentació de l'espai, la distribució de les zones i les instal·lacions tècniques, entre d'altres.D'altra banda, el Departament de Justícia ha comunicat que ja ha iniciat els tràmits per llogar 500 m2 més d'aquest mateix edifici per ubicar-hi una subseu de la Fiscalia que actualment es troba als jutjats de Granollers.El partit judicial de Mollet dona servei a una població de més de 106.000 habitants d'un total de 7 municipis de la comarca del Vallès Oriental.

Anar al contingut