Barcelona

Entrem al nou centre per a joves immigrants, que han de continuar dormint al carrer

De dia, els joves es poden dutxar o menjar alguna cosa al centre, on també reben el suport d'especialistes que els ajuden a prevenir o tractar les addicions a les drogues

RedaccióActualitzat

Els joves que arriben sols a Catalunya, la majoria provinents del nord d'Àfrica, tenen des de fa un mes i mig un centre on anar, però només de dia: la Casa dels Joves, Dar Chabab.

Un equip de TV3 hi ha pogut entrar per primera vegada i ha parlat amb els joves i els responsables del centre.

 

El centre està pensat per atendre uns 25 joves. En el poc temps que fa que està en funcionament, ja n'hi assisteixen regularment una vintena.

Tots són nois, d'entre 18 i 21 anys, i han arribat del Marroc fa uns mesos. La majoria, amagats en el motor dels autocars.

Passen tota la nit al carrer i durant el dia poden anar a la Casa dels Joves per dutxar-se, rentar-se la roba o menjar alguna cosa.

 

A les nou de la nit, el centre tanca i s'han de tornar a buscar la vida.

Els joves expliquen que tornen a dormir al carrer, entre cartrons i amb una manta:

"Cada nit tenim por que algú ens mati, ens robi o ens pegui. Encara som uns nens."

A la Casa dels Joves tenen cobertes les necessitats bàsiques, però també reben suport d'educadors socials, infermers, psicòlegs o psiquiatres. Una atenció personalitzada que també els ajuda a prevenir i tractar les addicions a les drogues, molt sovint associades a la vida al carrer.

 

Sense papers, ni família, busquen a la desesperada una feina que els permeti trobar un sostre per dormir. Però, tot i la complicadíssima situació en què estan, per a la majoria tornar al seu país no és una opció.

Dar Chabab -que vol dir "casa dels joves" en àrab- és un projecte pilot del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, del qual formen part l'Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA). El gestionen les entitats sense ànim de lucre Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials, Suara Cooperativa i Garbet Cooperativa d'Inserció.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut