Aquest dilluns han declarat quatre mossos i dimarts declararan els acusats

Entre 4 i 7 anys de presó, la petició per a 4 manifestants per aldarulls postsentència

Durant la primera jornada del judici han declarat diversos mossos d'esquadra, que els han identificat

Redacció / AgènciesActualitzat

Aquest dilluns ha començat el judici a l'Audiència de Barcelona contra quatre joves acusats d'aldarulls durant les protestes per la sentència del procés el 2019. La Fiscalia demana entre 4 i 7 anys de presó als joves, que acusa d'haver cremat contenidors i haver tirat objectes contra policies.

La petició de 7 anys és per a un dels joves acusat de desordres públics que, segons el text de la Fiscalia, va encendre un contenidor, va fer malbé una sucursal bancària i va animar altres manifestants a organitzar barriades. Per als altres tres acusats, la fiscalia demana 4 anys per haver tirat "pedres i objectes contundents contra el cordó policial".  

La Fiscalia demana entre 7 i 4 anys de presó per a quatre joves que van participar en les manifestacions postsentència (CCMA)

Identificats al judici

Almenys quatre agents dels Mossos, que van ser a la manifestació de paisà, han identificat un dels joves assenyalant la seva aparença: portar un escut amb una estelada, un casc, un pal de ferro i botes militars. Han coincidit a dir que el van veure calar foc a un contenidor al passeig Sant Joan, el mateix que diu l'escrit de la Fiscalia.

Tot i assenyalar que l'havien vist cremar un sol contenidor, el representant legal de l'Ajuntament de Barcelona ha reclamat al mateix judici 7.900 euros pels sis contenidors cremats aquell dia.

Dos dels agents han declarat haver vist dos dels altres joves acusats com llançaven objectes i com el quart acusat agafava pedres i les llançava.

També ha declarat un testimoni que va anar a la manifestació amb un dels acusats. Ha explicat que van anar davant la conselleria d'Interior, però que quan la policia va carregar contra els manifestants van marxar a un bar.

Després de la declaració dels agents de la policia, aquest dimarts serà el torn dels acusats a l'Audiència de Barcelona.

La sentència contra els líders del procés va provocar multitudinàries manifestacions a Barcelona i a moltes altres ciutats. Es van encausar fins a 700 persones, però la meitat dels procediments es van arxivar i s'han condemnat, fins ara, al voltant de 30 persones.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut