El Procicat ha permès ampliar l'aforament d'activitats i els espectacles de la Mercè

Entre 3.000 i 4.000 entrades diàries més per als espectacles i activitats de la Mercè

L'augment de l'aforament és possible per la flexibilització acordada pel Procicat

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona posarà cada dia entre 3.000 i 4.000 entrades més a disposició de la ciutadania per poder assistir als espectacles i les activitats de la Mercè.

Aquesta ampliació és possible "perquè el Procicat va flexibilitzar una mica els aforaments", segons ha explicat en roda de premsa Jordi Martí, sisè tinent d'alcaldia i responsable de Cultura.

"Segurament no podrem complir amb tota la demanda", ha admès Martí, però ha remarcat que amb l'ampliació hi haurà ciutadans que fins ara no tenien reserva que sí que podran tenir-ne.

Les noves entrades no s'han posat a disposició totes de cop, sinó que cada dia s'alliberaran les corresponents als espectacles de la jornada.

Es poden reservar des de la pàgina web de la Mercè 2021, on es detallen les instruccions. Es poden demanar fins a dues entrades per persona per a les activitats de música (Música Mercè, festival BAM i Acció Cultura Viva) i fins a tres per persona com a màxim per a les activitats de Mercè Arts de Carrer o les de cultura popular.

Es demana que qui no hi pugui anar cancel·li la reserva perquè la pugui aprofitar algú altre.

Dos pilars de quatre aixecats pels Castellers de la Vila de Gràcia, aquest divendres (ACN/Albert Cadanet)

No totes les activitats requereixen reserva prèvia. Algunes, com els castells, que s'han aixecat aquest divendres al passeig de Gràcia de Barcelona, no en necessiten. Les diferents colles castelleres de Barcelona han actuat plegades i han aixecat diversos pilars de quatre "com a mostra de solidaritat", en un espai a l'aire lliure amb aforament limitat on s'han aplegat centenars de visitants.


Ampliació horària

L'inici de les festes de la Mercè també ha coincidit amb l'ampliació horària de l'oci nocturn aprovada pel Procicat. Des de la nit de dimecres a dijous el sector ja pot obrir fins a les 3 de la matinada, però només els espais a l'exterior. Els locals tenen mitja hora més després per desallotjar els espais.

Pel que fa a la restauració, també ha ampliat els horaris fins a la una de la matinada, amb mitja hora per desallotjar. Fins ara podien obrir fins a dos quarts d'una, tot i que es continua mantenint l'aforament de 10 persones a l'exterior i 6 a l'interior.

Durant la primera nit de les festes de la Mercè milers de persones s'han concentrat als carrers fins a la matinada i s'han fet botellons en diferents punts de la ciutat. El més multitudinari ha estat a la plaça Espanya, on han arribat a concentrar-se fins a 15.000 persones.

ARXIVAT A:
La Mercè
Anar al contingut