Sàmper assegura que el toc de queda "ens haurà d'acompanyar molt temps"
El pont de Ferro de Girona durant el toc de queda (ACN)

Entra en vigor la pròrroga del toc de queda fins al 23 de novembre

Aquest cop és el govern català qui ha decidit mantenir la restricció ara que han vençut els 15 dies d'obligatorietat establerts per a totes les comunitats autònomes en l'acord per reactivar l'estat d'alarma

Redacció/ACNActualitzat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dilluns la pròrroga del toc de queda a Catalunya fins al 23 de novembre com a mesura davant de la pandèmia de la Covid-19. D'aquesta manera es manté la prohibició establerta el diumenge 25 d'octubre de circular per la via pública entre les 10 del vespre i les 6 del matí, excepte si es tracta de desplaçaments essencials, que cal justificar.

Aquest cop, però, la decisió d'allargar la restricció l'ha presa la Generalitat. Quan es va publicar al BOE l'acord pel qual tornava a estar en vigor l'estat d'alarma el passat 25 d'octubre els primers 15 dies era d'obligat compliment per a tots els governs autonòmics, però un cop vençut aquest termini, i davant les xifres de contagis i ingressos hospitalaris, encara molt altes, el govern ha optat per mantenir la mesura.

En aquest sentit, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ja va anticipar que la desescalada seria progressiva.

Què es pot fer i què no

La pròrroga es fa en els mateixos termes i, així, es consideren desplaçaments essencials els de motius laborals, quan no es pugui teletreballar; serveis sanitaris i socials; assistència sanitària i per anar a la farmàcia d'urgència, i la cura de persones grans, menors d'edat o persones dependents o especialment vulnerables.

Fora d'aquest horari també està permès tornar a casa des de centres educatius, per a la recollida de menors d'edat en cas de progenitors separats o divorciats o per recollir menjar en restaurants que ofereixin servei a domicili, que poden prestar fins a les 11 de la nit. També per tornar d'activitats culturals, si bé ara estan suspeses per una altra resolució.

Es permet la circulació de  transport de mercaderies. També, dels vehicles per carreteres que transcorrin per Catalunya sempre que tingui origen i destí fora del territori. Es poden passejar animals de companyia durant el temps imprescindible i de manera individual entre les 4 i les 6 del matí.

 

La resolució fa referència a la "greu situació epidemiològica" del coronavirus a Catalunya i el "seu impacte en la capacitat del sistema sanitari", segons un informe amb data 6 de novembre de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i que "justifica el manteniment de les condicions que van motivar l'adopció de les mesures" de restricció de la mobilitat nocturna.

Balanç del toc de queda a Barcelona

La Guàrdia Urbana ha desallotjat 394 persones i n'ha denunciat 122 en les últimes 24 hores per incomplir les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

Els 394 desallotjats (35 dels quals a la nit) han estat bàsicament per no complir distàncies de seguretat ni la limitació de reunió d'un màxim de sis persones. I pel que fa als 122 denunciats per la Guàrdia Urbana, 6 van ser per saltar-se el confinament perimetral i els 116 restants van ser per no dur mascareta (65 de les quals a la nit).

En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han denunciat 382 persones i han tancat dos locals a tot Catalunya per no respectar el toc de queda, entre les 22.00 de dissabte i les 06.00 de diumenge.

ARXIVAT A:
Coronavirus Toc de quedaConfinament Covid-19
Anar al contingut