Barcelona

Entitats, partits i sindicats reclamen a l'Estat que torni a la via del diàleg i mostren suport als imputats pel 9-N

L'acte arriba tot just l'endemà que el mateix TSJC va desestimar els recursos presentats per Mas, Ortega i Rigau i abans que, dilluns, l'exconseller Homs declari davant del Suprem

RedaccióActualitzat

Acte de suport aquest matí davant del TSJC a tots els investigats per haver fet possible el 9-N, tot just l'endemà que el mateix tribunal va desestimar els recursos presentats per Mas, Ortega i Rigau, i els va deixar a un pas de judici. Un acte també de suport a l'exconseller Francesc Homs, que declararà dilluns davant del Suprem per la mateixa raó, i al qual ha assistit també la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Ha estat un acte transversal i molt plural on les entitats sobiranistes ANC, Òmnium, l'AMI i també l'Associació Catalana de Municipis han deixat clar a l'estat espanyol que, malgrat que judicialitzi el procés, el poble de Catalunya mai renunciarà a l'autodeteminació. El president de l'Assemblea, Jordi Sànchez, ha convidat la fiscalia a reconsiderar les causes obertes per evitar el pitjor dels escenaris, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium, ha assegurat que si sancionen els representants polítics estan atacant qui els ha escollit.

A l'acte hi han assistit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, una àmplia representació de partits sobiranistes, i també Podem ICV-Esquerra Unida i Barcelona en Comú. A més, hi havia representants de la societat civil i dels sindicats CCOO i UGT.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut