Els líders de CCOO i UGT a Catalunya, a la roda de premsa (Foto: ACN)
UGT aplica la reforma laboral als seus treballadors. (Foto: ACN)
Barcelona

Entitats i sindicats convoquen per al 28 de gener una protesta contra la tisorada del govern

La plataforma Prou Retallades!, que agrupa 200 organitzacions, i els sindicats CCOO i UGT han convocat una gran protesta contra la retallada del govern d'Artur Mas. La jornada de mobilitzacions serà el dissabte 28 de gener, quan es preveu que una manifestació arrenqui a les cinc de la tarda de plaça de Catalunya i recorri diversos carrers de la capital catalana.

RedaccióActualitzat
Els sindicats i les entitats i organitzacions que formen la plataforma preveuen congregar milers de persones contra el pressupost de retallades que preveu aprovar el govern de la Generalitat. Precisament, el PP ha anunciat aquest migdia que retirà l'esmena a la totalitat de la llei d'acompanyament dels comptes i aplana el camí per donar suport a les xifres proposades per CiU.

La gran manifestació que planegen sindicats i entitats serà el dissabte 28 de gener i preveu sortir a les cinc de la tarda de plaça Catalunya i recórrer diversos carrers de la capital catalana fins a arribar a les portes de la Ciutadella.

Amb el lema "No a la dictadura financera. Parem les retallades!", la plataforma Prou Retallades! vol repetir l'èxit de la primera gran protesta ciutadana contra les retallades, que va tenir lloc el passat 14 de maig i que, segons xifres dels convocants, va mobilitzar a Barcelona 150.000 persones.

Portaveus de la plataforma d'àmbits com la salut, l'educació, els jubilats, els joves i les associacions veïnals han exposat en conferència de premsa la seva carta de greuges contra la política del govern d'Artur Mas i la seva manera de tallar la crisi econòmica.

Anar al contingut