No totes les mostres microscòpiques han pogut ser identificades abans de ser enterrades

Enterren mostres microscòpiques de víctimes dels nazis per "tornar-los la dignitat"

La majoria de les 300 restes pertanyien a cadàvers de dones executades en una presó de Berlín i que van ser objecte d'experiments científics a posteriori

Actualitzat

Restes microscòpiques de víctimes del nazisme que van ser utilitzades per fer experiments mèdics un cop mortes han estat enterrades al cementiri de Berlín, la capital alemanya. La majoria de les restes pertanyien a dones executades en una presó a Berlín.

Ara, 75 anys més tard, reben enterrament en una emotiva cerimònia interreligiosa per "tornar-los la dignitat".

La caixa enterrada contenia 300 preparacions microscòpiques de persones executades pels nazis. No totes han pogut ser identificades.

 

 

Els nazis van proporcionar a l'anatomista Hermann Stieve centenars de cadàvers de la presó de Plötzensee, a l'oest de la capital, on van penjar i van decapitar prop de 2.800 presos polítics entre el 1933 i el 1945.

Segons els investigadors, la majoria de les restes trobades eren de dones de 20 a 40 anys

Stieve estava especialitzat en l'efecte de l'estrès en els cicles menstruals i en la fertilitat femenina. Algunes de les dones eren conegudes dissidents.

 

 

 

Les més de 300 mostres microscòpiques enterrades van ser descobertes el 2016 pels hereus de Stieve (1886-1952),.

Després del descobriment, van decidir lliurar-les a l'Hospital Charité de Berlín, on les va analitzar Andreas Winkelmann, director de l'Institut d'Anatomia de la Universitat de Brandenburg.

Familiars dels assassinats, representants d'institucions que treballen per la memòria i directius de l'hospital han volgut fer memòria i justícia.

Els noms de les víctimes no han transcendit per respectar la privacitat dels familiars. Al cementiri també descansen Hegel i Brecht.

ARXIVAT A:
Nazisme
Anar al contingut