El sacerdot fa una pregària per les 11 víctimes enterrades dijous
El sacerdot fa una pregària per les 11 víctimes enterrades dijous (EFE/Roman Pilipey)

Enterraments massius a Butxa de les víctimes de la massacre que queden per identificar

De les 458 víctimes encara falten per identificar una cinquantena

Més de quatre mesos després del descobriment de la massacre de Butxa, continuen els enterraments a la ciutat.

Aquesta setmana s'han fet dos dels cinc enterraments previstos de les víctimes que encara no han estat identificades. En l'enterrament d'aquest dijous, onze taüts amb els cossos de nou homes i dues dones que encara ningú no ha reclamat. Dels 458 civils morts durant l'ocupació russa, una cinquantena encara no estan identificats.

Les autoritats han pres mostra d'ADN de totes les víctimes per facilitar futures identificacions. Algunes duien a sobre un document d'identitat, però perquè puguin ser identificats formalment, un familiar ha d'anar a veure el cos i reconèixer-les. I això, en molts casos, no ha passat, malgrat les crides que fan des de l'Ajuntament per internet.

Els cossos s'enterren al costat d'un número per facilitar una futura identificació (EFE/Roman Pilipey)

"Seguirem treballant", ha explicat Mikhaïlina Skorik-Txkarivska, ajudant de l'alcalde de Butxa. "El nostre objectiu és trobar familiars de cada persona no identificada".

Aquests esforços, de vegades, acaben donen el seu fruit. L'enterrament massiu d'ahir havia de ser per a dotze persones. L'Oleksandre Khmarouk, un soldat de 37 anys, havia desaparegut a finals de març. Els pares, que havien fugit de la ciutat uns dies abans, el buscaven des d'aleshores. Gràcies a la difusió d'una fotografia, emesa en bucle per la xarxa Viber, els pares de l'Oleksandre van poder identificar el seu fill.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut